Food & Drink|11.11.2021 08:20

Απογευματινό τσάι, brunch και βραδιές μουσικής και όπερας στο Winter Garden

Newsroom

Tα ραντεβού στον κοσμοπολίτικο «χειμερινό κήπο» στο ισόγειο της Μεγάλης Βρεταννίας κρύβουν πάντα μια μικρή γιορτή. Το αίθριο με τις μαρμάρινες κολόνες, τα βιτρό, τους σκαλιστούς καθρέπτες και τις μελωδίες του πιάνου, αποτελεί κλασική επιλογή όταν θέλει κανείς να τρατάρει τον εαυτό του μερικές στιγμές πολυτέλειας. Ο executive chef Αστέριος Κουστούδης έχει πρόσφατα ανανεώσει το μενού, πλην όμως υπάρχουν αρκετές ακόμη αφορμές για να περάσει κανείς από το λόμπι του ιστορικού ξενοδοχείου και να καθίσει σε κάποιο από τα τραπέζια.

Το τελετουργικό βρετανικό «afternoon tea» του Winter Garden, με το τσάι που έρχεται σε κομψά σερβίτσια αγκαζέ με σαντουιτσάκια, φρεσκοψημένα scones, μαρμελάδες και γλυκάκια ήταν πάντα ιδιαίτερη εμπειρία. Φέτος έχει, για πρώτη φορά και παιδική εκδοχή, με ζεστή σοκολάτα ή μιλκσέικς, cupcakes, μακαρόν και μπισκότα. Το φημισμένο brunch –από τα πιο ιδιαίτερα της πόλης– που επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα, δίνει και πάλι τον τόνο στα Σαββατοκύριακα, με ένα πλούσιο σερί: χειροποίητα κρουασάν, μπαγκέτες και τσουρέκι, κανελόνι καπνιστού σολομού με καβούρι, πράσινο μήλο και αβοκάντο ή η σαλάτα με jamon serrano, μανιτάρια του δάσους, φουαγκρά και αποξηραμένα βύσσινα, βιολογικά αυγά σε διάφορες παραλλαγές και επιδόρπια από το ζαχαροπλαστείο του ξενοδοχείου.

Όσο για τις θεματικές μουσικές βραδιές, που μόλις ξεκίνησαν, είναι ικανός λόγος να βρεθεί κανείς στο ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος για μια μείξη φαγητού, ποτού και μουσικού πολιτισμού. Ένα τζαζ τρίο (πιάνο, κοντραμπάσο, σαξόφωνο) χρωματίζει μουσικά τις Τετάρτες, οι Πέμπτες έχουν οπερατικό χαρακτήρα, με τον πιανίστα Πέτρο Καρπαθάκη, μια σοπράνο και έναν τενόρο να ερμηνεύουν δημοφιλείς άριες και ντουέτα, ενώ τις Παρασκευές ο χώρος του καφε-εστιατορίου γεμίζει με μελωδίες άρπας.

Winter Garden City Lounge Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα, τηλ. 2103330748.

εστιατόριοbrunchξενοδοχείομουσική