Food & Drink|04.12.2021 21:38

4 ξεχωριστά σπιτικά κέικ για κάθε γούστο

Newsroom

Ποιος δεν αγαπά ένα φρεσκοψημμένο κέικ; Σοκολάτας, βανίλιας, μαρμπρέ, με φρούτα της εποχής, με ξηρούς καρπούς, υγρά, με επικάλυψη, γεμιστό, αυτό το γλύκισμα, που μπορεί να φτιάξει κανείς σε αμέτρητες εκδοχές, δοκιμάζοντας κάθε φορά καινούργιες γεύσεις και συνδυασμούς, είναι πάντα καλοδεχούμενο. Εμείς σας προτείνουμε τέσσερις συνταγές που έχει παρουσιάσει ο Κυριάκος Μελάς στο Open TV, δύο σοκολατένιες, μια με καρότο και μια με βανίλια και κόκκινα φρούτα, που είναι ό,τι πρέπει για πρωινό, για κολατσιό, για το γραφείο, για το το σχολείο, για να τρατάρετε ένα φίλο ή μια φίλη που πέρασαν από το σπίτι για καφέ ή για να χουχουλιάσετε με μια κούπα ζεστή σοκολάτα ή τσάι μια χειμωνιάτικη Κυριακή.

Σοκολατένιο κέικ μπανάνας

Είναι ένα θαυμάσιο κέικ, με σοκολάτα αρωματισμένη με κανέλα και τζίντζερ σε σκόνη, δυο μπαχαρικά που της ταιριάζουν πολύ, λιωμένες μπανάνες –όσο πιο ώριμες είναι τόσο πιο νόστιμο θα γίνει–, ελαιόλαδο και γιαούρτι αντί για γάλα. Νόστιμο, με χαμηλά λιπαρά, είναι μια πολύ ωραία, χειροποίητη λιχουδιά για κάθε ώρα. Αν τώρα θελήσετε να το ενισχύσετε λίγο παρακάνω, μπορείτε να το καλύψετε με λιωμένη σοκολάτα ή καραμέλα.

Ζουμερό κέικ με σοκολάτα και καφέ

Αυτό το γλυκό, εκτός του ότι φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς πολύ κόπο, είναι και εξαιρετικά ευέλικτο. Αν το ψήσετε για δέκα λεπτά έχετε ένα ξελογιαστικό lava cake) με ρευστή καρδιά κι αν το ψήσετε παραπάνω, είτε μια υπέροχη σοκολατόπιτα με γεύση καφέ, είτε ένα ζουμερό κέικ σοκολάτας με μόκα που λιώνει στο στόμα. Είναι υπέροχη παρέα για τον καφέ, ενώ μπορείτε κάλλιστα να το σερβίρετε, βάζοντας στο πλάι του λίγο παγωτό, ως επιδόρπιο σε ένα τραπέζι στο σπίτι.

Κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη

Σ΄αυτή του την εκδοχή έχει μέλι και πολτοποιημένες σταφίδες αντί για ζάχαρη. Βγαίνει από το φούρνο αφράτο, ζουμερό και μυρωδάτο –μοσχοβολάει κανέλα και γαρύφαλλο– και καλύπτεται από ένα πολύ ωραίο frosting κρέμας τυριού, λευκής σοκολάτας και γιαουρτιού. Με το ίδιο μείγμα να φτιάξετε και μικρά κεκάκια σε φόρμες για μάφιν, όπως και cake pops (μπαλίτσες από κέικ περασμένες σε ξυλάκι, που θυμίζουν γλειφιτζούρι) για τα παιδιά.

Victoria cake, αφράτο κέικ βανίλιας με μαρμελάδα φράουλα

Αγαπημένο γλύκισμα της βασίλισσας Βικτόριας, που πήρε εν τέλει το όνομά της, αυτό το τροφαντό κέικ, γεμιστό με μαρμελάδα, κρέμα ή βουτυρόκρεμα είναι από τα πιο κλασικά συνοδευτικά του απογευματινού τσαγιού των Βρετανών. Αγαπημένο γλύκισμα της βασίλισσας Βικτόριας που πήρε εν τέλει το όνομά της, αυτό το τροφαντό κέικ, γεμιστό με μαρμελάδα, κρέμα ή βουτυρόκρεμα είναι από τα πιο κλασικά συνοδευτικά του απογευματινού τσαγιού των Βρετανών. Στην προκειμένη, αφού ψηθεί στον ατμό για μια ώρα, στολίζεται με άχνη ζάχαρη και κόκκινα φρούτα και σερβίρεται με μαρμελάδα φράουλα.

κέικσυνταγέςζαχαροπλαστικήσοκολάταφρούτα