Food & Drink|08.12.2021 15:33

Μια γιορτινή «Γαλιάντρα» στο κέντρο της Αθήνας

Άντζελα Σταματιάδου

Η καντίνα που έστησαν η Γωγώ Δελογιάννη, η Νέλλη Μποφίλιου του μπαρ «Μπλε Παπαγάλος» κι ο Μιχάλης Δημάκος στην εσωτερική αυλή ενός παλιού σπιτιού του Μεταξουργείου αγαπήθηκε ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας της. Εκεί, στην πλατεία Αυδή, η «Γαλιάντρα» έχτισε το δικό της σκηνικό καλοκαιρινής ανεμελιάς, με street food στο στιλ της Γωγώς και μπίρες, βαρέλια βαμμένα σε χαρούμενα πράσινα, κόκκινα, μπλε και κίτρινα χρώματα αντί για τραπέζια, σημαιάκια και λαμπιόνια.

Και τώρα που χειμώνιασε πια για τα καλά μπορείς να κάνεις μια στάση για να φας κάτι νόστιμο στα γρήγορα. Με τις σόμπες της, η χαρούμενη καντίνα, που παίρνει το όνομά της από το ωδικό πτηνό με την όμορφη φωνή, αντιστέκεται στο κρύο. Αυτές τις μέρες όμως, θα την πετύχετε και εκτός έδρας. Εκτός του ότι έχει πάρει θέση στο Christmas Factory στην Τεχνόπολη, πετάει και μέχρι το Yoleni’s στο Κολωνάκι, για μια pop up εμφάνιση στο πνεύμα των γιορτών.

Στον πρώτο όροφο του γευστικού πολυχώρου, τα πολύχρωμα βαρέλια και τα σημαιάκια της «Γαλιάντρας» έχουν για παρέα χριστουγεννιάτικα στολίδια, ενώ στο μενού που θα δείτε γραμμένο στο μαυροπίνακα φιγουράρουν γνώριμες και νέες νοστιμιές. Τα περίφημα κεφτεδάκια, τα σάντουιτς με πορκέτα ή με τηγανητό κοτόπουλο, ο τηγανητός μπακαλιάρος με τη χειροποίητη σος ταρτάρ, τα vegan χοτ ντογκ, η μπολονέζ, που η Γωγώ της έχει αδυναμία, είναι μερικά μόνο από όσα θα βγαίνουν από την κουζίνα όλο τον Δεκέμβριο. Είναι καλή αφορμή για ένα διάλειμμα από τις δουλειές ή τα ψώνια των ημερών στο κέντρο.

Γαλιάντρα #stokolonaki Yoleni’s Greek Gastronomy Center, Σόλωνος 9, Κολωνάκι, τηλ: 212 22 23 623. Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη-Σάββατο 13:00-22:00, Κυριακή 13:00-18:00

φαγητόΓωγώ Δελογιάννηstreet foodκαντίνα