Food & Drink|22.01.2022 11:48

Thess Bao: Το δημιουργικό street food της Θεσσαλονίκης έρχεται στην Αθήνα

Άντζελα Σταματιάδου

Όταν πρωτοάνοιξε, το Νοέμβριο του 2019, στην οδό Καλαποθάκη, το Thess Bao έκανε αίσθηση με τα πρωτότυπα bao buns του. Tα υπόλευκα ασιατικά ψωμάκια που φτιάχνονται καθημερινά και σερβίρονται σε πολλούς απρόσμενους και λιχούδικους συνδυασμούς βρήκαν αμέσως πιστούς. Έτσι την περασμένη άνοιξη ήρθε κι ένα δεύτερο, στη συμβολή της Λώρη Μαργαρίτη και της Στρατηγού Καλάρη.

Τώρα το επιτυχημένο concept των σεφ Δημήτρη Παμπόρη και Γιάννη Πατέικα και του Γιάννη Ζιάγκα του εστιατορίου Μανιτάρι, από την Θεσσαλονίκη κατεβαίνει στην Αθήνα. Γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου θα παρουσιάσει το πρώτο του franchise κατάστημα, που ετοιμάζεται στην οδό Περικλέους, μερικά βήματα από την Πλατεία Ειρήνης.

Το μενού θα είναι ακριβώς το ίδιο. Όπερ σημαίνει, μεταξύ άλλων, bao buns με γαρίδες «China Town» παναρισμένες με πάνκο, πικάντικη sriracha και άλειμμα αβοκάντο, bao buns Caesar’s style με τραγανό κοτόπουλο με βρώμη, ψητό μπέικον, παρμεζάνα και σάλτσα Caesar’s, αλλά και και χοτ ντογκ με λουκάνικο Τζουμαγιάς, coleslaw και κέτσαπ πιπεριάς Φλωρίνης, διάφορα ευφάνταστα μπέργκερ και γλυκά bao bans με γεύση μπανόφι ή μπουγάτσα.

Μέχρι την Αθήνα θα ταξιδεύουν και τα πιάτα ημέρας που προτείνει η ομάδα του ιδιαίτερου αυτού street food-άδικου, η οποία στα δύο και κάτι χρόνια της λειτουργίας του έχει ξαφνιάσει πολλές φορές τους φίλους του με ασυνήθιστες προτάσεις. Για να πάρετε μια ιδέα, να σας πούμε ότι το καλοκαίρι έκλεισαν σε αχνιστά ψωμάκια κροκέτες ρυζιού με γεύση γεμιστών κι ότι τις γιορτές έφτιαξαν ένα πληθωρικό bao burger Rossini, με μπιφτέκι από μοσχάρι Black Angus, ψητό φουαγκρά, τσάτνεϊ βερίκοκου και φρέσκια ελληνική τρούφα.

street foodbao buns