Food & Drink|14.02.2022 08:20

Αγίου Βαλεντίνου: Τέσσερα μεθυστικά κοκτέιλ πριν το δείπνο για δυο

Newsroom

Negroni, Aperol Spritz, Cocktail Campari και Martini χαρίζουν στη χειμωνιάτικη Δευτέρα λίγη απ’ τη μαγεία που της λείπει για να μετατραπεί σε μέρα γιορτής του έρωτα και της αγάπης.

Τέσσερα γνωστά και ευρέως αγαπητά κοκτέιλ -που λειτουργούν ως άψογα απεριτίφ με τη γλυκόπικρη γεύση τους- δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα ανοίγοντας την όρεξη για φαγητό και ζωή. Φτιάχνονται πανεύκολα στο σπίτι για μια μεθυστική εισαγωγή σε ένα αξέχαστο, ροματικό δείπνο το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου. Οι αναλογίες αφορούν δύο άτομα.

Negroni – Τι είναι και πώς φτιάχνεται

Εξαιρετικά δημοφιλές απεριτίφ, όπου το Campari συνδυάζεται με τζιν και γλυκό βερμούτ για να δημιουργήσει το απόλυτο ποτό πριν το δείπνο. Ένα Negroni προετοιμάζει τον ουρανίσκο για οποιοδήποτε γεύμα, αλλά αγαπάει ιδιαίτερα τα γλυκόξινα, γλασαρισμένα εδέσματα με βάση το κοτόπουλο ή το χοιρινό.

Υλικά: 60ml τζιν, 60ml Campari, 60ml γλυκό βερμούτ (Vermouth Rosso), λίγες σταγόνες πορτοκάλι (προαιρετικά) και φλούδες πορτοκαλιού για διακόσμηση

Εκτέλεση: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε old-fashioned ποτήρια γεμάτα με πάγο και γαρνίρετε με φλούδα πορτοκαλιού.

Aperol Spritz – Τι είναι και πώς φτιάχνεται

Άλλο ένα αγαπημένο, «γλυκοπικρόπιοτο» απεριτίφ, που αποτελεί άψογο καλωσόρισμα σε ένα γεύμα ή δείπνο. To Aperol -απεριτίφ του οποίου η ιστορία ξεκινάει το 1919 στην Ιταλία- είναι ιδανική βάση για κοκτέιλ. Για να φτιάξετε Spritz, θα το αναμίξετε με Prosecco, σαμπάνια ή άλλο παρεμφερές λευκό, αφρώδες κρασί και σόδα. Πρόκειται για κοκτέιλ που αγαπάει ιδιαίτερα τα ψητά.

Υλικά: 90ml Prosecco, άλλο λευκό αφρώδες κρασί ή σαμπάνια, 60ml Aperol, 30ml σόδα, παγάκια

Ανακατεύετε όλα τα υλικά και σερβίρετε σε ποτήρι κρασιού ή σωλήνα γεμάτα με με πάγο.

Cocktail Campari – Τι είναι και πώς φτιάχνεται

Γρήγορο, εύκολο, στυλάτο και δυνατό, το κοκτέιλ Campari, ό,τι περισσότερο ζητάει από εσάς είναι να έχετε βότκα και μια δόση Angostura Bitters. Πρόκειται για αρκετά πικρό ποτό, που δεν απευθύνεται σε όλους τους ουρανίσκους. Αγαπάει τα γκρατέν με αλμυρά, πικάντικα τυριά.

Υλικά: 80ml βότκα, 60 ml Campari, λίγες σταγόνες Angostura Βitters, φλούδες λεμονιού για γαρνίρισμα, πάγος

Εκτέλεση: Ανακατεύετε όλα τα υλικά και σερβίρετε σε κολονάτο ποτήρι του κοκτέιλ ή του Martini με πάγο και φλούδες λεμονιού. 

Martini – Τι είναι και πώς φτιάχνεται

Όταν κανένα άλλο κοκτέιλ δεν φαίνεται ιδανικό για το δείπνο σας, μπορείτε πάντα να καταφύγετε στο κλασικό κι αγαπημένο Martini, το οποίο προφανώς δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς είναι το πιο διάσημο κοκτέιλ διεθνώς. Αποτελεί θαυμάσια εισαγωγή για κάθε γεύμα με ιδιαίτερη αγάπη στα θαλασσινά.

Υλικά: 150ml τζιν, 30ml ξηρό βερμούτ (ή όσο σας αρέσει), λίγες σταγόνες Angostura Bitters, φέτες λεμόνι ή 2-3 ελιές, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση: Ανακατεύετε όλα τα υλικά και σερβίρετε σε ποτήρι του κοκτέιλ ή του Martini με πάγο, φλούδες λεμονιού ή ελιές.

κοκτέιλΆγιος ΒαλεντίνοςΑγίου Βαλεντίνου