Food & Drink|27.03.2022 08:20

Πέντε συνταγές με κοτόπουλο για το παρεΐστικο τραπέζι

Newsroom

Είναι πεντανόστιμο, αγαπημένο των περισσοτέρων εξ ημών, πολύ πιο υγιεινό από το κόκκινο κρέας και όσο ...ευέλικτο χρειάζεται για να μαγειρευτεί με χίλιους δυο τρόπους. Εδώ επικεντρώνουμε σε συνταγές με βάση το κοτόπουλο που ενώνουν τις παρέες και πλουτίζουν τα τραπέζια των φίλων.

Συνταγή για τάρτα με κιμά κοτόπουλου, σπανάκι και κρέμα γιαουρτιού

Αυτή η μυρωδάτη, νόστιμη κι ελαφριά τάρτα του Βαγγέλη Δρίσκα δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου και θα σκορπίσει χαμόγελα στο τραπέζι που θα εμφανιστεί. Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε αλεύρι και καλαμποκάλευρο για τη βάση, κιμά κοτόπουλου, σπανάκι και κρεμμύδι για τη γέμιση, γιαούρτι και λίγο κεφαλοτύρι για ... επιστέγασμα. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

Συνταγή για μεξικάνικα κεσαντίγιας με κοτόπουλο

Τα κεσαδίγιας (quesadillas) είναι μαλακές γεμιστές τορτίγιες, συνήθως από καλαμπόκι, με τυρί (queso στα ισπανικά), κόκκινο ή λευκό κρέας και διάφορα λαχανικά ή μόνο λαχανικά. Το σνακ με τη μεξικάνικη καταγωγή είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε όταν έρχονται οι φίλοι. Δείτε τη συνταγή του Κυριάκου Μελά πατώντας εδώ

Συνταγή για ψητές φτερούγες κοτόπουλου με κέτσαπ και κάρι

Φτιάχνονται γρήγορα, με λίγα και απλά υλικά κι είναι ιδανικές για φιλικές βραδιές στο σπίτι. «Θα γλείφετε τα δάκτυλά σας, κυριολεκτικά» υπόσχεται ο Βαγγέλης Δρίσκας που την προτείνει για μπιρίτσα. Δείτε την πανεύκολη συνταγή του πατώντας εδώ

Συνταγή για crispy chicken

Εxecutive chef του ξενοδοχείου The Margi στη Βουλιαγμένη και του beach restaurant Krabo στο Καβούρι είχε δώσει στο Eatme, το γαστρονοικό περιοδικό του Έθνους, συνταγή για πικάντικη και μυρωδάτη εκδοχή του «αμαρτωλού», μα τόσο προκλητικού γευστικά τραγανού κοτόπουλου. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

Συνταγή για κρέπες από σπανάκι με κρέμα γραβιέρας, κοτόπουλο και μανιτάρια

Σε ποιον δεν αρέσουν οι κρέπες; Στη δική μας παρέα πάντως κανείς δεν θα πει όχι σε αυτές τις υπέροχες ...καταπράσινες κρέπες με κοτόπουλο, μανιτάρια και γραβιέρα που σκαρφίστηκε ο Κυριάκος Μελάς. Δείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ. 

τορτίγιεςσπανάκιμανιτάριατάρτακρέπεςκοτόπουλοσυνταγέςγραβιέρα