Food & Drink|04.04.2022 07:42

Συμβουλές και tips - Γιατί δεν πρέπει να φτιάχνετε ζελέ με φρέσκο ανανά και ακτινίδια

Newsroom

Υπάρχει λόγος που στην παρασκευή ζελέ φρούτων δεν χρησιμοποιείται φρέσκος ανανάς, αλλά ούτε και ακτινίδιο.

Καθώς η θερμοκρασία θα ανεβαίνει και η όρεξή μας θα στρέφεται όλο και περισσότερο σε δροσερά, ελαφριά γλυκά, τα φρουί ζελέ θα έχουν την τιμητική τους ως τα απολύτως light και συμβατά με την εποχή φρουτένια επιδόρπια. Μπορεί κανείς να πειραματιστεί με τα περισσότερα φρούτα εποχής για να φέρει το διάφανο γλυκάκι στα μέτρα του, αλλά θα πρέπει να αποφύγει τη δημιουργία ζελέ με φρέσκο ανανά και ακτινίδιο. 

Ο λόγος που δεν πρέπει να φτιάχνετε ζελέ με φρέσκο ανανά και ακτινίδια

Το γιατί δεν προτείνεται η χρήση των δύο συγκεκριμένων φρούτων για τη δημιουργία ζελέ, δεν σχετίζεται με την υγεία, αλλά με την επιτυχία του γλυκού. Ο φρέσκος ανανάς (αλλά και το ακτινίδιο) περιέχει ένα ένζυμο που δρα πάνω στο μόριο της ζελατίνης και τη διασπά. Το αποτέλεσμα είναι ότι το ζελέ δεν μπορεί να πήξει και θα περιμένετε μάταια να σταθεροποιηθεί επαρκώς.

Αντιθέτως, με τον ανανά κονσέρβας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού λόγω της επεξεργασίας που έχει υποστεί προκειμένου να κονσερβοποιηθεί, έχουν αδρανοποιηθεί τα ένζυμα και δεν γίνεται πλέον να επιδράσουν στη σύσταση της ζελατίνης. Έτσι το φρουτένιο ζελέ σταθεροποιείται κανονικά και το γλυκό έχει τα επιθυμητή υφή.

Περισσότερα cooking tips του icookgreek.com θα βρείτε εδώ.

φρούταανανάςζελέγλυκάtipsακτινίδια