Food & Drink|07.09.2022 09:47

Λευτέρης Λαζάρου: Δεν θα περπατάς μέχρι το Θιβέτ για να βρεις τα υλικά των συνταγών μου

Χριστίνα Τσαμουρά

«Ξεκινάει κάτι πολύ καινούριο, κάτι πολύ όμορφο, κάτι στο οποίο μου επιτρέπεται να κάνω αυτό ακριβώς που θέλω: χρηστικές, γρήγορες, εύκολες συνταγές». Με αυτά τα λόγια συνόψισε ο Λευτέρης Λαζάρου στο ethnos.gr την επιστροφή του στην τηλεόραση και μάλιστα σε καθημερινή βάση, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ο σπουδαίος Έλληνας σεφ έχει από τις 5 Σεπτεμβρίου το δικό του μαγειρικό χώρο στη νέα εκπομπή «Εμείς»  του OPEN με την Ίνα Ταράντου. Μια εκπομπή, όπου σύμφωνα με όσα έχουν προαναγγελθεί η ελληνικότητα, η εντοπιότητα και ο καθημερινός άνθρωπος θα έχουν σημαντική θέση. Γι’ αυτόν τον «καθημερινό άνθρωπο» σκοπεύει να παρουσιάζει μαγειρικές προτάσεις, συνταγές, ιδέες και να μοιράζεται tip μαγειρικής ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ.

«Δεν με ενδιαφέρει να δείξω πώς φτιάχνεται ο αστακός»

Λέει χαρακτηριστικά στο ethnos.gr ο Λευτέρης Λαζάρου: «Ο τρόπος ο δικός μου είναι εύκολος, απλός και κατανοητός. Θέλω να κάνουμε συνταγές που ο κόσμος να μπορεί να τις φτιάξει χωρίς να πρέπει να περπατήσει μέχρι το Θιβέτ για να βρει την πρώτη ύλη. Να είναι λειτουργικές, γρήγορες και χαμηλού κόστους. Δεν με ενδιαφέρει να δείξω πώς φτιάχνεται ο αστακός. Δεν απευθύνομαι σε επαγγελματίες, απευθύνομαι στον καθημερινό Έλληνα αγωνιστή, που θέλει να φτιάξει ένα φαγητό γρήγορα, να φάει αυτός και η οικογένειά του. Στο νοικοκύρη και στη νοικοκυρά -να μπορεί να ταΐσουν τα παιδιά τους μέσα σε λίγη ώρα- αλλά και στον χομπίστα. Αυτή είναι η φιλοσοφία η δική μου».

Τηλεόραση ξανά ύστερα από μια δεκαετία

Ο Λευτέρης Λαζάρου εκτός από σεφ με αδιαμφισβήτητες περγαμηνές είναι ένας ζεστός άνθρωπος με πληθωρική παρουσία και πηγαίο χιούμορ, που το τηλεοπτικό κοινό γνώρισε μέσα από τα πρώτα δύο Master Chef το 2010 και 2012. Από τότε έκανε πολλά και σημαντικά πράγματα στο χώρο της γαστρονομίας, όχι όμως τηλεόραση. «Μια φορά ασχολήθηκα με την τηλεόραση και δεν ξαναασχολήθηκα» θυμίζει. Τι έπαιξε ρόλο στο come back του; «Έχω εμπιστοσύνη σ’ αυτό που είδα. Το κανάλι έχει αγκαλιάσει την καινούρια εκπομπή και μου έδωσαν το χώρο να κάνω αυτό που θέλω».

«Εκτιμώ πολύ τη δουλειά και το χαρακτήρα της Ίνας»

Σημαντικός παράγοντας υπήρξε καθώς φαίνεται και η γνωριμία  του Λευτέρη Λαζάρου με την Ίνα Ταράντου από παλιά. «Γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια με την Ίνα και έχουμε δουλέψει πράγματα μαζί -για την περιφέρεια Πελοποννήσου, για την Κάλυμνο… Είμαι χαρούμενος που συνεργαζόμαστε, γιατί είναι ένας άνθρωπος του οποίου τον χαρακτήρα αλλά και τη δουλειά εκτιμώ πολύ, και όταν με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “κάνω αυτό” ανταποκρίθηκα αμέσως και ξεκίνησαν οι συζητήσεις με το κανάλι».

«Το Βαρούλκο είναι διαχρονική αξία»

Ως προς το χώρο της εστίασης ενόψει της νέας σεζόν ο δημοφιλής σεφ δήλωσε στο ethnos.gr αρκετά προβληματισμένος για τον επερχόμενο χειμώνα όσον αφορά την εξέλιξη του covid, αλλά και του πολέμου που εκτυλίσσεται στην Ευρώπη, ωστόσο σε ό,τι αφορά το περίφημο εστιατόριό του, «Βαρούλκο» (Varoulko Seaside) -που κλείνει αισίως τα 35 του χρόνια- εμφανίστηκε κάθε άλλο παρά ανήσυχος: «Το Βαρούλκο είναι διαχρονική αξία και μπορώ να πω ότι προχωράει πάρα πολύ καλά», σχολίασε. 

Info: Η εκπομπή «Εμείς» με την Ίνα Ταράντου όπου εμφανίζεται ο Λευτέρης Λαζάρου προβάλλεται καθημερινά στις 16:15 στο OPEN.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

συνταγέςOpen TVchefΊνα Ταράντουτηλεοπτική σειράΕμείςΛευτέρης ΛαζάρουOPEN