Πράσινα ή κοκκινωπά; Πώς να χρωματίσετε τα σπιτικά ζυμαρικά
NewsroomΑλεύρι, αυγά, ελαιόλαδο και …ιδού, στη σπιτική εκδοχή του, ο «βασιλιάς» του οικογενειακού τραπεζιού και μεγάλος αγαπημένος των παιδικών ουρανίσκων! Μήπως όμως του λείπει λίγο χρώμα;
Αν αποφασίσατε να φτιάξετε σπιτικά ζυμαρικά με αλεύρι ή με σιμιγδάλι με τη συνταγή που θα βρείτε εδώ, αλλά σας φαίνονται χρωματικά άτονα, υπάρχει τρόποι να τους δώσετε χρώμα και μάλιστα απόλυτα φυσικοί.
Σπιτικά ζυμαρικά πράσινα και κόκκινα
Στην περίπτωση που θέλετε να δώσετε χρώμα στα ζυμαρικά σας, δύο τρόποι είναι οι εξής:
Για να βγουν κοκκινωπά, αρκεί να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό για κάθε 100 γρ. αλεύρι.
Για να βγουν πράσινα, θα χρειαστεί να ενσωματώσετε στην ζύμη 90 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι ή 125 γρ. φρέσκο για κάθε 100 γρ. αλεύρι. Το σπανάκι θα πρέπει να το ατμίσετε πριν και να το στύψετε πολύ καλά. Στη συνέχεια το πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με δύο από τα αυγά που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε και στραγγίζετε για ακόμη μία φορά πολύ καλά το μείγμα αυτό, πιέζοντάς το σε σουρωτήρι, πριν το προσθέσετε στο αλεύρι μαζί με τα άλλα υλικά.
- Ώρα μηδέν για τους αγρότες: Οι κρίσιμες αποφάσεις το Σάββατο στη Νίκαια και τα μηνύματα σε Μητσοτάκη
- Γονίδιο καρκίνου: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα που είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη - Νοσεί και το αδελφάκι του
- Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Ο νόμος είναι νόμος» - Το πρώτο σχόλιο μετά το αλκοτέστ και το πρόστιμο
- Πώς το DNA των πολικών αρκούδων μεταβάλλεται και προσαρμόζεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής