Food & Drink|26.10.2022 07:26

Bon Appetit - Έτσι γίνεται το ψητό μπέικον πιο τραγανό και απ' το τηγανητό

Newsroom

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bon Appetit, που υπογράφει η founding editor του Food52 και συγγραφέας ευπώλητων βιβλίων με συνταγές Kristen Miglore, ο τρόπος για να γίνει το ψητό μπέικον σαν τηγανητό -και μάλιστα ακόμη πιο τραγανό από το τηγανισμένο- είναι να του προσθέσει κανείς αλεύρι και να το αφήσει για μία νύχτα στο ψυγείο.

Η διαδικασία για τραγανό, ψητό μπέικον

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Miglore στο ιστορικό, αμερικανικό περιοδικό γεύσης, το προηγούμενο βράδυ της ημέρας που θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε:

1. Βυθίζετε τις φέτες του μπέικον (υπολογίζοντας 2-3 ανά άτομο) σε ένα μπολ με αλεύρι και τις αλευρώνετε καλά από όλες τις πλευρές. 2. Τινάζετε το περισσευούμενο αλεύρι και απλώνετε τις αλευρωμένες φέτες μπέικον σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Η κάθε φέτα να είναι μόνη της και όχι στοιβαγμένη πάνω σε άλλη. Σκεπάζετε το ταψί με αντικολλητική μεμβράνη και αφήνετε στο ψηγείο όλη νύχτα.

Την επόμενη μέρα:

3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C, ξεσκεπάζετε το μπέικον και το ψήνετε έτσι όπως είναι -με το ταψί πάνω στο αντικολλητικό χαρτί. 4. Όταν το μπέικον αρχίσει να ροδίζει απ' τη μια μεριά, περίπου σε 5 λεπτά, το γυρίζετε με λαβίδα να ψηθεί και από την άλλη, ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα και να γίνει τραγανό. Χρειάζεται περίπου 10 λεπτά συνολικά. 5. Το σερβίρετε ζεστό, αφού το αφήσετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Μυστικό παλιού εστιατορίου με tacos

Το κόλπο αυτό κάνει χρόνια στα tacos του το εστιατόριο Joe's Bakery & Coffee Shop, οικογενειακή επιχείρηση που εξυπηρετεί το Ώστιν του Τέξας από το 1962, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

tipsφούρνοςμπεϊκον