Food & Drink|20.11.2022 15:19

Αποξηραμένα μανιτάρια - Πώς τα προετοιμάζετε, πού τα χρησιμοποιείτε

Newsroom

Σε τραχανότα, κριθαρότα και ριζότο με μανιτάρια, μανιταρόπιτες, μανιταρόσουπες, σάλτσες με κρασί ή κρέμα γάλακτος για κρεατικά, ζυμαρικά και πιλάφι, μαγειρευτά με χοιρινό, κυνήγι και πουλερικά, αλλά και οπουδήποτε χρησιμοποιείτε φρέσκα μανιτάρια -όπως σε μια απλή ομελέτα- μπορείτε να προσθέσετε και αποξηραμένα μανιτάρια για να τονώσετε τη γεύση και τα αρώματά τους.

Πώς ετοιμάζετε τα αποξηραμένα μανιτάρια για μαγείρεμα

  1. Μουλιάζετε τα ξερά μανιτάρια για 30 λεπτά σε ζεστό νερό. Η υφή τους μετά από 30 λεπτά είναι μαστιχωτή και λίγο σκληρή.
  2. Εάν θέλετε να μαλακώσετε απόλυτα αποξηραμένα μανιτάρια, όπως βασιλομανίταρα, υπολογίστε μούλιασμα για 2-4 ώρες.
  3. Χρησιμοποιήστε και το νερό όπου μούλιασαν τα αποξηραμένα μανιτάρια
  4. Το νερό όπου μούλιασαν τα ξερά μανιτάρια δεν το πετάτε -μπορεί να καταναλωθεί και έχει και αυτό αρώματα και γεύση. Χρησιμοποιήστε το μαζί με τα υγρά στοιχεία της συνταγής σας (ζωμό ή νερό).

Έξτρα tips για ανώτερη γεύση

Μπορείτε να τα μουλιάσετε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε κρασί ή κονιάκ, αν φτιάχνετε κάποιο ιδιαίτερο έδεσμα (χοιρινό, πουλερικό ή κυνήγι) για το χειμωνιάτικο τραπέζι της Κυριακής ή της γιορτής.

Σκόνη αποξηραμένων μανιταριών. Ρίξτε τα αποξηραμένα μανιτάρια στο μούλτι και λειτουργήστε τη συνταγή μέχρι να γίνουν σκόνη. Χρησιμοποιήστε τη σκόνη αυτή σε σάλτσες, σούπες, ομελέτες για περισσότερη γεύση. Πασπαλίστε κοτόπουλο και κρεατικά που προορίζονται για ψήσιμο ή ρίξτε τη μανιταρόσκονη στον κιμά.

tipsμανιτάρια