Food & Drink|05.12.2022 07:38
Συμβουλές και tips - Τι κάνετε, αν τελείωσε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
NewsroomΠολλές είναι οι συνταγές στα γιορτινά μας ζυμώματα που στα υλικά τους περιέχουν αλεύρι που φουρκώνει μόνο του ή αλλιώς φαρίνα. Το αλεύρι αυτό βοηθάει στο εύκολο φούσκωμα των ζυμών, καθώς εμπεριέχει ήδη ενσωματωμένα στη σύνθεσή του τα διογκωτικά που χρειάζονται.
Ωστόσο αν στο δικό σας ντουλάπι την ώρα που εκτελείται τη συνταγή ανακαλύψετε ότι υπάρχει μόνο αλεύρι για όλες τις χρήσεις -το πιο συνηθισμένο αλεύρι που βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις κουζίνες- υπάρχει λύση να συνεχίσετε την παρασκευή σας. Θα πρέπει να του προσθέσετε εσείς τη διογκωτική ύλη, δηλαδή μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα.
Για να δείτε σε ποια αναλογία χρησιμοποιείται το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα, αλλά και πώς να τα ενεργοποιήσετε πατήστε εδώ.
Διαβάστε ακόμη
- Βαρύ το κόστος του εθίμου: Ακρωτηριάστηκε άνδρας και στα Καλύβια μετά από κροτίδα - 5 τραυματίες στην Αθήνα
- Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο: Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης, ο μπασίστας και η φωνή των Socrates Drank the Conium
- Αναψαν οι λαμπάδες των Ελλήνων celebrities και «πλημμύρισε» το Instagram με Φως και αισιοδοξία
- Πάρκο Νηρηίδων: Ένα ιαπωνικό «διαμαντάκι» πρασίνου στην καρδιά της Αθήνας