Food & Drink|05.12.2022 07:38
Συμβουλές και tips - Τι κάνετε, αν τελείωσε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
NewsroomΠολλές είναι οι συνταγές στα γιορτινά μας ζυμώματα που στα υλικά τους περιέχουν αλεύρι που φουρκώνει μόνο του ή αλλιώς φαρίνα. Το αλεύρι αυτό βοηθάει στο εύκολο φούσκωμα των ζυμών, καθώς εμπεριέχει ήδη ενσωματωμένα στη σύνθεσή του τα διογκωτικά που χρειάζονται.
Ωστόσο αν στο δικό σας ντουλάπι την ώρα που εκτελείται τη συνταγή ανακαλύψετε ότι υπάρχει μόνο αλεύρι για όλες τις χρήσεις -το πιο συνηθισμένο αλεύρι που βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις κουζίνες- υπάρχει λύση να συνεχίσετε την παρασκευή σας. Θα πρέπει να του προσθέσετε εσείς τη διογκωτική ύλη, δηλαδή μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα.
Για να δείτε σε ποια αναλογία χρησιμοποιείται το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα, αλλά και πώς να τα ενεργοποιήσετε πατήστε εδώ.
Διαβάστε ακόμη
- Νέα κίνητρα για να στελεχώσουν οι γιατροί τα νησιά και τις άγονες περιοχές - Οι κενές θέσεις και τα αγκάθια
- Το σχέδιο των ψύχραιμων στου Μαξίμου για τους αγρότες, τα καρφιά σε Καραμανλή και Σαμαρά και η Γκίλφοϊλ με τον Πάτση
- Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα μπλόκα των αγροτών - Πώς αντιμετωπίζει Σαμαρά - Καραμανλή
- Η μοναξιά του σχοινοβάτη: Η ΕΕ ισορροπεί ανάμεσα σε Τραμπ και Ουκρανικό