Συνταγή για πατάτες - ακορντεόν και το κόλπο να τις κόψετε
NewsroomΑγαπημένες γαρνιτούρες οι πατάτες – ακορντεόν, συμπληρώνουν το ντεκόρ αλλά και τη γεύση του γιορτινού τραπεζιού με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Πρόκειται για εμφανίσιμα συνοδευτικά που ταιριάζουν με τα κρέατα και τα πουλερικά, αλλά και με τις πράσινες σαλάτες. Δείτε πώς φτιάχνονται.
Συνταγή για πατατούλες-ακορντεόν
Υλικά: • 5-6 πατάτες • 130 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα • αλάτι, πάπρικα
Εκτέλεση: Πλένετε καλά τις πατάτες. Ακουμπάτε κάθε πατάτα σε ξύλο κοπής και τη σταθεροποιείτε ανάμεσα σε δύο εργαλεία κουζίνας με μακριές λαβές (κουτάλες, πιρούνες κ.λπ., δείτε το σχετικό βίντεο πατώντας εδώ). Κόβετε σε λεπτές φέτες, χωρίς να φτάνετε το μαχαίρι μέχρι κάτω κάτω -θα βρίσκει έτσι κι αλλιώς στις λαβές από τα εργαλεία- για να μη χωρίσουν οι φέτες. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετείτε τις πατάτες με την άκοπη πλευρά προς τα κάτω. Χτυπάτε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το αλάτι και την πάπρικα και περιχύνετε τις πατάτες με το μείγμα. Τις ψήνετε στους 200° C 45’ – 50’ μέχρι να ροδίσουν.
- Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
- Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
- Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών