Food & Drink|18.01.2023 07:16

Επτά καλοί λόγοι για να τρώτε περισσότερο λάχανο

Newsroom

Οι ευεργετικές συνέπειες της κατανάλωσης άσπρου και κοκκινωπού ή μοβ λάχανου στον ανθρώπινο οργανισμό με μια ματιά.

1. Είναι ιδανικό για την απώλεια βάρους: Το μαγειρεμένο λάχανο έχει μόνο 33 θερμίδες ανά φλιτζάνι, είναι χαμηλό σε λιπαρά και πλούσιο σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Θεωρείται από τα πιο πολύτιμα τρόφιμα σε μια δίαιτα που στοχεύει στην απώλεια βάρους.

2. Κάνει καλό στην υγεία του εγκεφάλου: Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ και ανθοκυανίνες, που βοηθούν τη νοητική λειτουργία και τη συγκέντρωση. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες σχετίζονται με προστασία από βλάβες των νεύρων, βελτιώνοντας την άμυνά μας κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ και της άνοιας. Το κόκκινο λάχανο έχει το υψηλότερο ποσοστό αυτών των θρεπτικών ουσιών.

3. Συμβάλλει στην υγεία του δέρματος και των μαλλιών: Το λάχανο βοηθά κατά του λιπαρού δέρματος και της ακμής. Το θείο που περιέχει είναι απαραίτητο για την κερατίνη, μια πρωτεΐνη που σχετίζεται με την υγεία των μαλλιών, νυχιών και δέρματος.

4. Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού: Η υψηλή περιεκτικότητα του λάχανου σε βιταμίνη C και θείο βοηθά το μηχανισμό αποτοξίνωσης του σώματος από περιττές ή βλαβερές ουσίες. Κι εδώ το κοκκινωπό ή μοβ λάχανο μπορεί να εμφανίσει μεγαλύτερες τιμές.

5. Ασκεί αντικαρκινική δράση: Όπως ισχύει για όλα τα σταυρανθή λαχανικά, μια διατροφή πλούσια σε λάχανο θεωρείται σημαντική κίνηση προστασίας απέναντι σε αρκετές μορφές καρκίνου.

6. Βοηθά στη διατήρηση υγιούς αρτηριακής πίεσης: Η υψηλή περιεκτικότητα του λάχανου σε κάλιο, βοηθά στο άνοιγμα των αιμοφόρων αγγείων, διευκολύνοντας την ροή του αίματος.

7. Καταπολεμά τη χοληστερίνη. Αρκετές μελέτες συνδέουν το λάχανο με συμβολή στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης.

Βρείτε συνταγές με λάχανο πατώντας εδώ.

λαχανουγιεινή διατροφήλάχανοβιταμίνες