Food & Drink|26.10.2018 12:18

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά γρήγορα κι απλά!

Newsroom

Λαχταριστά, ζουμερά, γευστικά και χορταστικά! Θα χρειαστεί μόλις 15 λεπτά για να τα παρασκευάσετε κι άλλα 40 για να βρεθούν στο πιάτο σας!

Υλικά

  • 2 κιλά κολοκυθάκια μέτρια
  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι από το φαγητό που έχουμε βγάλει από τα κολοκυθάκια
  • Ανηθο
  • Δυόσμο
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 αβγό
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5-6 μπαχάρια
  • Λίγα μαρουλόφυλλα

Για τη σάλτσα αυγολέμονο

  • 1 αυγό
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Ζουμί από το φαγητό
  • 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν-φλάουρ
  • Πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το εσωτερικό τους (τη σάρκα τους) και κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση για να βάλουμε μέσα τη γέμιση.
  2. Για τη γέμιση θα χρειαστούμε ένα μεγάλο μπολ, στο οποίο θα ανακατέψουμε πολύ καλά το ρύζι, τον κιμά, το φαγητό από τα κολοκυθάκια, τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, το αβγό, αλάτι και πιπέρι. Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζουμε προσεκτικά τα κολοκυθάκια μας.
  3. Παίρνουμε μία κατσαρόλα και τοποθετούμε στη βάση της λίγα φύλλα από μαρούλι. Στη συνέχεια τοποθετούμε προσεκτικά τα κολοκυθάκια στη βάση της κατσαρόλας..
  4. Αμέσως μετά ρίχνουμε 5-6 μπαχάρια, το λάδι, μία κουταλιά της σούπας αλάτι και νερό ζεστό τόσο όσο να σκεπάσει τα κολοκυθάκια. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 30-35 λεπτά σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένα. Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, αδειάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το ζουμί από τα κολοκυθάκια.
  5. Χτυπάμε σε ένα μπολ ένα ασπράδι, κατόπιν προσθέτουμε τον κρόκο καθώς και τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ. Μόλις έχουν ενωθεί όλα τα υλικά, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ζουμί από τα κολοκυθάκια.
γεμιστάλαχανικάκολοκύθια