Συμβουλές και tips - Πώς τυλίγονται οι λαχανοντολμάδες για να μην ανοίξουν
NewsroomΑγαπημένο παραδοσιακό πιάτο του χειμώνα, οι λαχανοντολμάδες έχουν τον τρόπο τους στο δίπλωμα και το μαγείρεμα για να μην ανοίξουν.
Αν ψάχνετε την πλήρη συνταγή για κλασικούς λαχανοντολμάδες με κιμά, ρύζι και αυγολέμονο, θα τη βρείτε πατώντας εδώ.
Πώς να τυλίξετε τους λαχανοντολμάδες
Πρώτα θα ζεματίσετε τα φύλλα, θα αφαιρέσετε τα σκληρά τμήματα και θα τα κόψετε στα δύο, αν είναι πολύ μεγάλα. Στη συνέχεια ο τρόπος να τυλίξετε τους λαχανοντολμάδες -ανεξάρτητα από τη γέμιση που θα επιλέξετε να τους βάλετε- ώστε να μην σας ανοίξουν είναι ο εξής:
1. Βάζετε 1 – 1 ½ κουταλιά της σούπας γέμιση στη μέση περίπου του λαχανόφυλλου.
2. Διπλώνετε πρώτα τις πλαϊνές πλευρές του φύλλου γυρίζοντάς τις προς τα μέσα.
3. Εν συνεχεία τυλίγετε σε σχετικά σφιχτό ρολό το φύλλο ξεκινώντας από την κάτω πλευρά και ανεβαίνοντας προς τα πάνω.
Πατήστε εδώ για να μάθετε τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να τοποθετηθούν στην κατσαρόλα.
- «Βόμβες» Τραμπ Τζούνιορ για Ουκρανία: Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία - Η στήριξη των ΗΠΑ ενδέχεται να σταματήσει
- «Πατούν γκάζι» οι αγρότες: Δεν ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες - Νέες κινητοποιήσεις σε Έβρο, Γιάννενα, Αθηνών - Λαμίας και Κρήτη
- Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκά
- Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις!