Food & Drink|15.02.2023 09:10

Πέντε ονειρεμένα γλυκά με το άρωμα των πορτοκαλιών

Newsroom

Τα ζουμερά και ολόγλυκα πορτοκάλια χαρίζουν το χυμό και το άρωμά τους που αφθονεί στη φλούδα τους σε υπέροχα γλυκίσματα για εκλεκτικούς ουρανίσκους. Ανακαλύψτε πέντε συνταγές-όνειρο με τα πιο δημοφιλή εσπεριδοειδή.

Συνταγή για κέικ πορτοκαλιού με σάλτσα πορτοκάλι

Ένα απλό, καθημερινό κέικ που μεταμορφώνεται από την παρουσία των πορτοκαλιών στη ζύμη και ως γλυκιά σάλτσα. Δείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.

Συνταγή για τάρτα με κρέμα πορτοκαλιού

Αυτή η τάρτα που μοσχοβολάει πορτοκάλι είναι πολύ ωραίο χειμωνιάτικο γλυκό. Είτε ως επιδόρπιο σε ένα τραπέζι στο σπίτι, είτε πλάι σε έναν μυρωδάτο καφέ ή ένα φλιτζάνι τσάι, θα ενθουσίασει όποιον την δοκιμάσει. Δείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ.

Συνταγή για «κέικ» αμυγδάλου-πορτοκαλιού χωρίς αλεύρι σα σιροπιαστό

Είναι πεντανόστιμο και ζουμερό σαν να το έχετε σιροπιάσει ελαφρά, ενώ δεν χρειάζεται σιρόπι. Ο λόγος για το απίθανο αυτό γλύκισμα αμυγδάλου που περιλαμβάνει ολόκληρα τα πορτοκάλια και δεν χρειάζεται αλεύρι, το οποίο αποφεύγουν αρκετοί και αρκετές λόγω γλουτένης ή άλλων διατροφικών παραγόντων.  Δείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.

Συνταγή για πορτοκαλόπιτα σαν κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια 

Αυτή η πορτοκαλόπιτα δεν περιέχει φύλλο κρούστας, όπως οι περισσότερες, αλλά μείγμα αλευριού και σιμιγδαλιού. Είναι απίθανη και πολύ ζουμερή χάρις την ιδιαίτερη γρήγορη μαρμελάδα με την οποία τη σιροπιάζουμε. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

Συνταγή για χρυσαφένιες κρέπες με πορτοκάλι, μέλι και λικέρ

Υπάρχει άνθρωπος που αντιστέκεται στις κρέπες; Εμείς πάντως όχι. Όταν μάλιστα διακρίνονται από την ντελικάτη γεύση και το άρωμα του πορτοκαλιού η επιλογή τους είναι μονόδρομος. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

γλυκάπορτοκάλιακέικτάρτασυνταγές