Food & Drink|02.11.2018 14:49

Παραδοσιακό μοσχαράκι κοκκινιστό

Newsroom

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχάρι χτένι
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ξερά
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5-6 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κονσέρβα σάλτσα κονκασέ
  • Μια κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτα
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Σε άλλη περίπτωση τα περνάτε ελαφρά από το multi
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, το λάδι και το κρέας και τ’ ανακατεύετε μέχρι να παρατηρήσετε ότι αλλάζουν χρώμα.
  3. Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι, τους κόκκους μπαχαριού, τη σάλτσα ντομάτα και τον μπελτέ. Αφήνετε να ενωθούν. Στη συνέχεια προσθέτετε νερό από τον βραστήρα, τόσο όσο να σκεπάζεται το κρέας ίσως και λίγο παραπάνω και το αφήνετε να βράζει σε σιγανή φωτιά.
  4. Στη μία ώρα παρατηρείτε πώς είναι το κρέας και αν έχει «σωθεί» το νερό. Εάν χρειάζεται προσθέτετε εκ νέου ζεστό νερό και το αφήνετε να βράσει για ακόμη 30-45 λεπτά, ίσως και παραπάνω ανάλογα το κρέας. Το επιθυμητό είναι η σάλτσα να έχει χυλώσει.
  5. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το αλάτι.
  6. Σερβίρετε σε ένα βαθύ γυάλινο μπολ και διακοσμήστε με λίγη κόκκινη πιπεριά. Ταιριάζει ιδανικά με ρύζι.
κρεατικάμοσχάρικρέας