Food & Drink|27.02.2023 07:52

Μαγειρευτά της Σαρακοστής - Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, σουπιές με σπανάκι και μυδοπίλαφο

Newsroom

Καθαρά Δευτέρα και τραπέζι της Σαρακοστής χωρίς θαλασσινά δεν γίνεται. Όταν μάλιστα μπαίνουν στην κατσαρόλα μετατρέπονται από μεζέ σε χορταστικό κυρίως πιάτο. Εδώ θα βρείτε κάποιες παραδοσιακές και πολύ αγαπημένες συνταγές τους.

Συνταγή για παραδοσιακό χταπόδι κρασάτο με κοφτό μακαρονάκι

Ένα υπέροχο νηστίσιμο πιάτο της ελληνικής κουζίνας που συνδυάζει το χταπόδι με τα ζυμαρικά. Τα ξερά κρεμμύδια με το κρασί και το ξίδι βοηθούν τη ντοματένια σάλστα να αποκτήσει ακόμη πιο πλούσια γεύση. Δείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.

Συνταγή για μυδοπίλαφο με φρέσκα μύδια

Με τα αρώματα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο -όσοι θέλουν ας βάλουν και μάραθο- να απογειώνουν τη γεύση του, το αρωματικό μυδοπίλαφο είναι άλλο πράμα με φρέσκα μύδια. Δείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.

Συνταγή για σουπιές με μυρωδικά και σπανάκι

Ένα ακόμη κλασικό πιάτο της νηστίσιμης ελληνικής κουζίνας είναι αυτό όπου στην κατσαρόλα μπαίνουν οι σουπιές με το σπανάκι. Μοσχοβολιστά μυρωδικά της μεσογειακής γης, ντομάτα και ελαιόλαδο ολοκληρώνουν τη γεύση τους. Δείτε τη συνταγή τους πατώντας εδώ. Ωστόσο αν έχετε μπόλικο μάραθο, αξίζει να δοκιμάσετε τις σουπιές μαγειρεύοντάς τις μόνο μαζί του -χωρίς δηλαδή να χρησιμοποιήσετε σπανάκι. Αριστούργημα!

χταπόδιμύδιασουπιέςΚούλουματραπέζι ΣαρακοστήςΚαθαρά Δευτέρα