Food & Drink|26.10.2018 12:22
Αβγοφέτες: Γρήγορες, εύκολες και γευστικές
NewsroomΥλικά
- Μισό κιλό ψωμί
- 6 αβγά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε φέτες. Αποφεύγουμε να κόψουμε πολύ λεπτές, γιατί θα διαλυθούν τόσο μέσα στο μείγμα όσο και στο τηγάνι.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι καθώς και το γάλα και τα χτυπάμε όλα μαζί.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ένα φλιτζάνι σπορέλαιο και το αφήνουμε να κάψει ελαφρώς.
- Παίρνουμε μία μία τις φέτες και τις μουσκεύουμε καλά. Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε, όχι σε πολύ δυνατή φωτιά.
- Προσέχουμε να τις αναποδογυρίζουμε τακτικά και όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα, στην οποία έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.
- Σερβίρονται είτε με μέλι, ζάχαρη και κανέλα είτε με τριμμένο τυρί.
Διαβάστε ακόμη
- «O πόλεμος μπορεί να τελειώσει αμέσως αν η Χαμάς καταθέσει τα όπλα» - Τι λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ισραήλ
- Τραγωδία στη Ραφήνα: Νεκρός 81χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο έξω από κοιμητήριο
- Ελένη Φουρέιρα: Εβαλε ξανά «φωτιά» με το Fuego στη σκηνή της Eurovision - Η εμφάνισή της παρέπεμπε σε Αμαζόνα
- Ο κατάμαυρος Buster μέσα σε δύο χρόνια έγινε το αρνητικό του εαυτού του - Μία σπάνια περίπτωση σκύλου με λεύκη