Food & Drink|26.10.2018 12:22

Γρήγορη κι εύκολη ομελέτα με πατάτες

Newsroom

Υλικά

  • 5 αβγά
  • 1-2 πατάτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • ¼ του φλιτζανιού τυρί τριμμένο
  • ¼ του φλιτζανιού γαλοπούλα ή ζαμπόν ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε κατάλληλο τηγάνι με το βούτυρο στη φωτιά. Οταν πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα, προσθέτουμε τις πατάτες, τις ανακατεύουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να σιγοψηθούν, για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας κάπου κάπου. Αν απορροφήσουν όλο το βούτυρο που βάλαμε στην αρχή, προσθέτουμε κι άλλο (για να είναι αρκετό και για τα αβγά που θα ρίξουμε αργότερα).
  3. Χτυπάμε τα αβγά με το τυρί, το αλλαντικό, το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τις πατάτες.
  4. Ανακατεύουμε λίγο και ολοκληρώνουμε την ομελέτα, με τη μόνη διαφορά ότι δεν τη διπλώνουμε, αλλά τη σερβίρουμε στρογγυλή, όπως είναι.
  5. Σερβίρεται ιδανικά πάνω σε μια φέτα ψωμιού με ένα λαχανικό της αρεσκείας σας.
πατάτεςαυγάομελέτασνακ