Food & Drink|02.05.2023 09:25

Μαναβική εποχής - Φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Μαΐου

Newsroom

Στην εποχή μας έχει καταργηθεί η εποχικότητα. Στην αγορά βρίσκουμε πια πάντοτε τα πάντα. Ωστόσο δυο δέντρα σε μια αυλή, μια βόλτα στην εξοχή και οι επισκέψεις στη Λαϊκή βιολογικών προϊόντων μάς θυμίζουν ότι η φύση –όπου της επιτρέπουμε να υπάρχει– συνεχίζει τον κύκλο της. 

Ας δούμε τι καλό μάς φέρνει ο Μάης σύμφωνα με τον πίνακα εποχικότητας φρούτων και λαχανικών της Greenpeace και τον πίνακα που εμπεριέχεται στον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό για Ενήλικες όπως τα δημοσιεύει το icookgreek.com και ας πάρουμε ιδέες για το καθημερινό μας μαγείρεμα.

Έτσι εξοικειωνόμαστε με μια διατροφή που διαπνέεται από την κουλτούρα της εποχικότητας και στρώνουμε ένα καθημερινό τραπέζι πιο φιλικό στους ρυθμούς της φύσης και τις ανάγκες του περιβάλλοντος.

Προσπαθώντας όσο είναι δυνατόν να ακολουθούμε την εποχικότητα της γης στην κουζίνα μας, μαγειρεύουμε πιο υγιεινά, πιο οικολογικά, πιο νόστιμα και πιο οικονομικά.

Λαχανικά του Μαΐου

Αγγούρι, αγκινάρες, αρακάς, καρότα, κολοκυθάκια, κουκιά, κουνουπίδι, κρεμμύδια ξερά και φρέσκα, κουκιά, λάχανο, μαϊντανός, μαρούλι, πρώτες μελιτζάνες, παντζάρια, πατάτες, ραδίκια, ραπανάκια, ράπες, σκόρδο, σπαράγγια

Φρούτα του Μαΐου

Αβοκάντο, τα πρώτα βερίκοκα (απ' τη μέση του μήνα και μετά), τα πρώτα κεράσια (απ' τη μέση του μήνα και μετά), λεμόνια, μούσμουλο, μπανάνες, πορτοκάλια, φράουλες

φρούταΜάιοςεποχικότηταλαχανικά