Food & Drink
|
26.10.2018 12:24
Γρήγορες κι εύκολες σαλάτες: Η μεσογειακή
NewsroomΥλικά
- Για τη σαλάτα
- ½ κιλό baby σπανάκι
- 4 ξερά σύκα
- 150 γρ. παρμεζάνα
- Δύο λεπτές φέτες φρυγανισμένο ψωμί
- Μισό φλιτζάνι καβουρντισμένα καρύδια
Για το ντρέσινγκ
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα γυάλινο βαθύ πιάτο το καλά πλυμένο σπανάκι και ψιλοκόβουμε τα σύκα.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα. Βάζουμε στον φούρνο σε μια λαδόκολλα τα ψιλοκομμένα καρύδια και τα ψήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Σε ένα βάζο ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι, τον χυμό λεμόνι και το αλάτι και χτυπάμε καλά. Βάζουμε το ντρέσινγκ στο ψυγείο και όταν είναι να σερβίρουμε τη σαλάτα προσθέτουμε το ντρέσινγκ και διακοσμούμε με το φρυγανισμένο ψωμί.
Διαβάστε ακόμη
- «Βόμβες» Τραμπ Τζούνιορ για Ουκρανία: Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία - Η στήριξη των ΗΠΑ ενδέχεται να σταματήσει
- «Πατούν γκάζι» οι αγρότες: Δεν ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες - Νέες κινητοποιήσεις σε Έβρο, Γιάννενα, Αθηνών - Λαμίας και Κρήτη
- Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκά
- Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις!