Food & Drink|26.10.2018 12:24

Γρήγορες κι εύκολες σαλάτες: Η μεσογειακή

Newsroom

Υλικά

  • Για τη σαλάτα
  • ½ κιλό baby σπανάκι
  • 4 ξερά σύκα
  • 150 γρ. παρμεζάνα
  • Δύο λεπτές φέτες φρυγανισμένο ψωμί
  • Μισό φλιτζάνι καβουρντισμένα καρύδια

Για το ντρέσινγκ

  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα γυάλινο βαθύ πιάτο το καλά πλυμένο σπανάκι και ψιλοκόβουμε τα σύκα.
  2. Προσθέτουμε την παρμεζάνα. Βάζουμε στον φούρνο σε μια λαδόκολλα τα ψιλοκομμένα καρύδια και τα ψήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.
  3. Σε ένα βάζο ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι, τον χυμό λεμόνι και το αλάτι και χτυπάμε καλά. Βάζουμε το ντρέσινγκ στο ψυγείο και όταν είναι να σερβίρουμε τη σαλάτα προσθέτουμε το ντρέσινγκ και διακοσμούμε με το φρυγανισμένο ψωμί.
σαλάτασαλάτες