Food & Drink
|
26.10.2018 12:19
Γρήγορες κι εύκολες σαλάτες: Η καλοκαιρινή
NewsroomΗ καλοκαιρινή σαλάτα είναι μια δροσερή λιχουδιά, που έρχεται συνοδεία ζυμαρικών και εγγυάται γεύση και... γεμάτο στομάχι!
Υλικά
- 400 γρ. φαρφάλες
- 300 γρ. ραντίτσιο
- 10 ντοματίνια μικρά
- 1 ματσάκι από φύλλα βασιλικού
- Λίγο κουκουνάρι
- ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ρίχνουμε στο μούλτι τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, 3-4 κουταλιές λάδι και το αλάτι και τα χτυπάμε καλά. Μπορεί να χρειαστεί επιπλέον ελαιόλαδο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το πλυμένο ραντίτσιο και τις φαρφάλες. Ρίχνουμε το πέστο στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα ντοματάκια κομμένα στη μέση και προαιρετικά λίγο ελαιόλαδο και λίγη παρμεζάνα από πάνω.
Διαβάστε ακόμη
- Κόλαση επί γης στην Κηφισιά: Χάος μετά την έκρηξη και τη φωτιά σε εργοστάσιο – Στη μάχη και ελικόπτερο
- Μετά τις ευρωεκλογές, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στο ΠΑΣΟΚ - Υψηλόβαθμα στελέχη θέτουν θέμα ηγεσίας
- Επιχείρηση Κόκα Μπανάνα από την ΑΑΔΕ: Κοντέινερ με μπανάνες «έκρυβαν» κοκαΐνη άνω του 1 εκατ. ευρώ
- Ανατροπή: Η αφρικανική σκόνη βάζει «φρένο» στον καύσωνα - Μέχρι πού θα φτάσει το θερμόμετρο