Food & Drink|23.05.2023 19:35

Εσείς, θα πληρώνατε 6.211€ για ένα επιδόρπιο; Μία εταιρεία στην Ιαπωνία παρασκευάζει το byakuya, το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο

Newsroom

Το ακριβότερο παγωτό στον κόσμο, με το όνομα byakuya, που σημαίνει «λευκή νύχτα», παρασκευάζει εταιρεία στην Ιαπωνία. Αυτή τη στιγμή, το byakuya κοστίζει 880.000 γιεν (6.211 ευρώ) η μερίδα, γεγονός που -σύμφωνα με τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες – το καθιστά και επίσημα το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο.

Η ιαπωνική μάρκα παγωτού Cellato αποκαλεί το παγωμένο επιδόρπιό της, «gelato» και λόγω της ιταλικής προέλευσης της τρούφας που αυτό περιέχει. Η τρούφα προέρχεται αποκλειστικά από την Άλμπα που, σύμφωνα με πολλούς είναι η πατρίδα της καλύτερης λευκής τρούφας στην Ιταλία. Από μόνο του αυτό το συστατικό του εν λόγω παγωτού μπορεί να πωληθεί έως και 14.500 δολάρια το κιλό, σύμφωνα με άρθρο στην ιστοσελίδα των Ρεκόρ Γκίνες. Το byakuya ολοκληρώνεται από ένα βρώσιμο φύλλο χρυσού, δύο είδη τυριού και το «Sakekasu», ένα συστατικό που μοιάζει με πάστα και προέρχεται από τη διαδικασία παρασκευής σάκε.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο Guinness World Records ότι, «μάς πήρε πάνω από 1,5 χρόνο για να το αναπτύξουμε, με πολλές δοκιμές και λάθη για να πετύχουμε τη σωστή γεύση». Επίσης σημείωσε ότι, η αποστολή της εταιρείας της δεν είναι απλώς να φτιάχνει πανάκριβα επιδόρπια, αλλά και να δημιουργεί μία γαστρονομική περιπέτεια που συνδυάζει ευρωπαϊκά συστατικά και παραδοσιακά ιαπωνικά τρόφιμα. Αυτός είναι και ο λόγος που έφερε τον επικεφαλής σεφ του RiVi, εστιατορίου με έδρα της Οσάκα, που είναι γνωστό για την fusion κουζίνα με γαλλικές και ιαπωνικές επιρροές. Ο σέφ, ονόματι Tadayoshi Yamada ανέλαβε να καθοδηγήσει τη δημιουργία του, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Cellato, το επιδόρπιο είναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ιαπωνία και αποστέλλεται απευθείας στους καταναλωτές. Με μεγάλη ακρίβεια πρέπει να γίνεται και η δειγματοληψία της λιχουδιάς καθώς το Cellato ορίζει σχολαστικές οδηγίες για να ρυθμίσει τον τρόπο που πρέπει να καταναλωθεί μόλις φτάσει.

Οι οδηγίες για την κατανάλωσή του

Οι οδηγίες προς τους πελάτες είναι να ρίχνουν τη λευκή τρούφα στη σωστή υφή του παγωτού, μόλις αυτό μαλακώσει, πριν το ανακατέψουν με ένα χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι που τους δίνεται. Επίσης, προτείνεται να αφήσουν το παγωτό να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή να το βάλουν σε φούρνο μικροκυμάτων στα 500 Watt για 10 έως 20 δευτερόλεπτα, αν η υφή του είναι πολύ σκληρή.

Το προσέφερε μια γευστική δοκιμή για το προσωπικό της ομάδας των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, η οποία και περιέγραψε το κέρασμα στον οργανισμό τήρησης των ρεκόρ ως «πλούσιο σε γεύση και υφή». Επίσης συνέστησαν να συνδυάσουν τη γευστική δοκιμή με σάκε ή ένα γαλλικό λευκό κρασί. Το Cellato δήλωσε ότι σχεδιάζει να διαφοροποιήσει την πανάκριβη γραμμή προϊόντων του, ώστε να συμπεριλάβει στο μέλλον σαμπάνια και χαβιάρι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙαπωνίαπαγωτόΡεκόρ Γκίνεςειδήσεις τώρα