Food & Drink|10.06.2023 19:17

Tips: Πώς θα διατηρήσετε το μαρούλι της σαλάτας σας φρέσκο και δροσερό για ώρες

Newsroom

Καθώς έχει μπει το καλοκαίρι, τίποτα δεν είναι καλύτερο από μια ωραία φρέσκια, δροσερή σαλάτα είτε ως συνοδευτικό είτε ως κυρίως γεύμα. Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να την μεταφέρουμε στην εργασία μας, την οποία είναι πιθανό να φάμε μετά από πολλές ώρες;

Το μαρούλι, το iceberg και άλλα λαχανικά της ίδιας οικογένειας αναμφίβολα δεν αντέχουν για πολύ στο τάπερ και μαραίνονται. Για να έχετε μαζί σας μια δροσερή σαλάτα δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε το εξής βήμα, το οποίο δεν κοστίζει τίποτα και δεν απαιτεί χρόνο.

Αφού πλύνετε το μαρούλι σας, και το στραγγίξετε καλά, κόψτε το, βάλτε το στο σκεύος που θα έχετε μαζί σας και από πάνω βάλτε ένα βρεγμένο φύλλο από χαρτί κουζίνας. Εάν το μαρούλι έχει ακόμα αρκετή υγρασία δεν χρειάζεται να βρέξετε το χαρτί καθώς θα τραβήξει τα υγρά από τα φύλλα.

Το τρία μυστικά

Κρατώντας το μαρούλι κατά αυτόν τον τρόπο στο τάπερ όταν μετά από ώρες το ανοίξετε για να προσθέσετε την σως, το λάδι, το αλάτι και ότι άλλο επιθυμείτε, θα είναι σαν να το έχετε μόλις κόψει.

Τιπ νο1: Εάν θέλετε να βάλετε και άλλα λαχανικά (αγγούρι, καρότο, κρεμμύδι κτλ) ή κάποιο όσπριο στη σαλάτα να τα βάλετε στον πάτο του τάπερ και από πάνω τελευταίο το μαρούλι με το κομμάτι βρεγμένου χαρτιού κουζίνας.

Τιπ νο2: Μην βάζετε από πριν το λάδι, το αλάτι και οτιδήποτε άλλο στη σαλάτα καθώς θα πανιάσει και θα «πέσει». Μπορείτε να πάρετε ένα βαζάκι και εκεί να έχετε κάνει μια μίξη με το αλάτι, το λάδι, την μουστάρδα και ότι άλλο θέλετε να έχετε στη σαλάτα σας και να το ρίξετε όταν έρθει η ώρα να την καταναλώσετε. Επίσης, μην βάλετε κάποιο παξιμάδι, τυρί από πριν επόσης. 

Τιπ νο3: Αφού βάλετε όλα όσα θέλετε στη σαλάτα κλείστε το καπάκι και κουνήστε την αλά Καρντάσιαν

σαλάταειδήσεις τώραδιατροφήtipsμαρούλιασυνταγές