Food & Drink|26.10.2018 12:21

Ατομικά ψωμάκια σίκαλης - σίτου

Newsroom

Αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας ψωμί, ακολουθήστε πιστά την παρακάτω συνταγή και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Ο χρόνος προετοιμασίας εκτιμάται στα 90 λεπτά, ενώ για το ψήσιμο θα χρειαστούν 30-40 λεπτά.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια αλεύρι σίκαλης
  • 350 γραμμάρια αλεύρι σίτου
  • 40 γραμμάρια μαγιά μπίρας
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά σπόροι γλυκάνισου
  • Αλάτι
  • Βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε τη ζύμη, όπως κάνετε τη ζύμη για ψωμί, προσθέτοντας ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό.
  2. Κάντε τη ζύμη μπάλα, σκεπάστε τη με μια πετσέτα και αφήστε τη στην άκρη για να φουσκώσει σε ζεστό χώρο.
  3. Όταν διπλασιαστεί ο όγκος της, ξαναζυμώστε τη.
  4. Πλάστε στρογγυλά ψωμάκια με διάμετρο 5 εκ. και βάλτε τα σ’ ένα ταψί, αφού τα αλείψετε με βούτυρο.
  5. Σκεπάστε το ταψί με μια πετσέτα και αφήστε το σε ζεστό χώρο για να ξαναφουσκώσουν τα ψωμάκια. Μετά χαράξτε ελαφρά την επιφάνεια από τα ψωμάκια και αλείψτε τα με ένα πινέλο με νερό.
  6. Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς.
σιτάριψωμίσίκαλη