Food & Drink|12.07.2023 08:50

Πεπονάκι δροσερό -Τέσσερις συνταγές να το απολαύσουμε τις ζεστές μέρες

Newsroom

Το μελένιο πεπόνι είναι καλοκαιρινό φρούτο με μεγάλη διατροφική αξία που καταναλώνεται συνήθως σκέτο. Eκτός από τη γλύκα και τη δροσιά που μας προσφέρει, πλουτίζει θρεπτικά τη διατροφή μας και μας ενυδατώνει στις μεγάλες ζέστες και τους καύσωνες χωρίς να χαλάει τη δίαιτα.

Ιδέες με πεπόνι

Αν ωστόσο θέλετε να το απολαύσετε σε συνδυασμό με άλλα υλικά, μια πολυβιταμινούχα φρουτοσαλάτα είναι η πιο εύκολη και δροσερή λύση. Οι Ιταλοί το σερβίρουν με προσούτο, ενώ η διεθνής κουζίνα έχει αρκετές παραλλαγές να επιδείξει τόσο σε διάφορα «γκασπάτσο» (κρύες, πηχτές σούπες) πεπονιού, όσο και σε σαλάτες όπου το πεπόνι συνδυάζεται με λαχανικά και τυριά.

Τέσσερις δροσερές, γλυκές συνταγές με πεπόνι 

Αν προτιμάτε κλασικούς συνδυασμούς και θέλετε το πεπόνι πρωταγωνιστή σε κρύες, γλυκές δημιουργίς κάντε κλικ εδώ και ανακαλύψτε πώς θα απολαύσετε το πεπόνι σε παγωτό, σε ζελέ, σε μιλκσέικ και σε γρανίτα. Το ζελέ και η γρανίτα έχουν τις λιγότερες θερμίδες, το μεν πρώτο δεν έχει επιπλέον ζάχαρη παρά μόνο χυμό εσπεριδοειδούς, ενώ η δεύτερη εκτός από πεπόνι θέλει ζάχαρη και νερό. Αν επιλέξετε το παγωτό ή το μιλκσέικ πεπόνι θα προσλάβετε σίγουρα περισσότερες θερμίδες, αλλά θα απολαύσετε και πιο πλούσια γεύση.

Δείτε τις συνταγές εδώ.

παγωτόπεπόνιαγρανίταζελέ