Food & Drink|26.10.2018 12:25

Σπιτική πίτσα με εύκολη παρασκευή ζύμης

Newsroom

Ένα από τα αγαπημένα φαγητά των νέων κι όχι μόνο, είναι η πίτσα. Αν βαρεθήκατε το delivery ή αν έχετε δημιουργική διάθεση, καλέστε άλλους επτά φίλους και φτιάξτε δύο ταψιά πίτσα. Θα σας πάρει 40' για τις παρασκευές και 20' για το ψήσιμο.

Υλικά για δύο στρογγυλές πίτσες

Για τη ζύμη

  • 500 γραμμάρια αλεύρι δυνατό
  • χλιαρό νερό όσο πάρει
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Για την επικάλυψη

  • 500 γραμμάρια τριμμένο τυρί για πίτσα
  • 400 γραμμάρια μπέικον
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια φρέσκα
  • Ελιές μαύρες κομμένες σε μικρές ροδέλες
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 φλιτζάνι κέτσαπ
  • Λίγη ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξουμε τη ζύμη, βάζουμε σε ένα μπολ το δυνατό αλεύρι, το αλάτι και τη μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
  2. Στο μισό φλιτζάνι γάλα διαλύουμε τη μαγιά και προσθέτουμε ακόμη μισή κούπα νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε όσο νερό πάρει μέχρις ότου η ζύμη γίνει μαλακή.
  3. Την αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μεμβράνη και πετσέτα.
  4. Αλείφουμε τις δύο φόρμες με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Κατόπιν τινάζουμε τις φόρμες να φύγει το περιττό αλεύρι.
  5. Ανοίγουμε δύο φύλλα, αφού πρώτα έχουμε ρίξει λίγο αλεύρι στον πάγκο μας. Τα στρώνουμε στις φόρμες και τα αλείφουμε με λάδι μ’ ένα πινελάκι, προσθέτοντας και το κέτσαπ. Αφήνουμε τις δύο φόρμες για 15 λεπτά σε ζεστό σημείο ή στον φούρνο για να φουσκώσει η ζύμη.
  6. Στη συνέχεια στρώνουμε το μπέικον, προσθέτουμε το τυρί, την πιπεριά, τα μανιτάρια και τις ελιές. Τελευταία η ρίγανη και λίγο ακόμη κέτσαπ.
  7. Ψήνουμε τις πίτσες στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
ζυμάριπίτσασνακζύμη