Food & Drink|26.10.2018 12:24

Ψωμί χωρίς γλουτένη με ντομάτα

Newsroom

Ψωμί χωρίς γλουτένη. Μια παρασκευή εύκολη στην οποία προστίθεται και ντομάτα για... απογείωση της γεύσης.

Μόλις 15 λεπτά ζυμώματος αρκούν, ενώ σε μία ώρα το ξεφουρνίζετε.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια λευκό αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές baking powder χωρίς γλουτένη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • Λίγο λεμόνι
  • 3 αβγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Περίπου 6-8 λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες
  • Λίγη παρμεζάνα
  • Προαιρετικά ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Αναμείξτε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε μαζί το γάλα, στο οποίο έχετε προσθέσει το στυμμένο λεμόνι, τα αβγά, τον πελτέ ντομάτας και το λάδι.
  3. Ενώστε τα δύο μείγματα και προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και το μισό από την παρμεζάνα.
  4. Βουτυρώστε ένα σκεύος για κέικ και ρίξτε το μείγμα. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο από την παρμεζάνα ή με ρίγανη και ψήστε για 60 λεπτά μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι όταν το περνάτε από το ψημένο ψωμάκι.
ψωμί