Συμβουλές και tips - Το απλό, έξτρα υλικό για σούπερ τραγανές πατάτες φούρνου
NewsroomΑναρωτιέστε πώς θα χαρίσετε στις ψητές πατάτες την πολυπόθητη έξτρα τραγανότητα, που σε κάνει να μην μπορείς να αντισταθείς; Αυτό το «κρατς» στην ψητή πατάτα, που δεν παίζεται, το άκρως εθιστικό και τρομερά απολαυστικό; Υπάρχει ένα μυστικό για απόλυτα τραγανές πατάτες φούρνου, όποτε τις χρειαστείτε, είτε για να τις απολαύσετε σκέτες με φρέσκια πράσινη σαλάτα είτε για συνοδέψετε λιχουδιές του μπάρμπεκιου και κρεατικά ή πουλερικά που βγήκαν απ' την ψηστιέρα.
Ποιο υλικό κάνει τις πατάτες τραγανές
Καταρχάς οι πατάτες φούρνου γίνονται πολύ πιο τραγανές αν προβραστούν για κανά δεκάλεπτο σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όμως για να αποκτήσουν την έξτρα τραγανάδα που συχνά γευόμαστε σε εστιατόρια υπάρχει ένα πολύ απλό υλικό που θα πρέπει να προστεθεί σε ελάχιστη ποσότητα στο νερό που βράζει. Το υλικό αυτό δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα. Η χρήση της έχει ως αποτέλεσμα να «αγριέψει» το εξωτερικό μέρος, να «διαλυθούν» κάποια σημεία του και να αποκτήσουν οι πατατούλες ανομοιομορφίες και σκασίματα, απ' όπου θα εισχωρήσει το ελαιόλαδο και θα τις κάνει σούπερ τραγανές. Δείτε τη συνέχεια εδώ.
- Το θρίλερ του 3%, το προβάδισμα της ΝΔ και τα μηνύματα των ψηφοφόρων: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τις ευρωεκλογές
- Έσβησε η μεγάλη φωτιά μετά την ανατροπή βυτιοφόρου: Παραμένουν κλειστές η νέα και η παλαιά Αθηνών – Κορίνθου – SMS από το 112 στους οδηγούς
- Αναλυτικός οδηγός για τις ευρωεκλογές: Πώς ψηφίζετε, πόσους σταυρούς βάζετε και όσα πρέπει να ξέρετε
- Ο Ολυμπιακός λύγισε τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και πήρε σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο