Food & Drink|26.10.2023 07:41

Συμβουλές και tips - Το κόλπο για να ξεφορμάρετε εύκολα την κρέμα

Newsroom

Οι κρέμες είναι από τα πιο συνηθισμένα και αγαπητά σπιτικά επιδόρπια. Είναι θρεπτικές, ιδανικές για τα παιδιά αφού περιέχουν σημαντική ποσότητα γάλακτος ή κρέμας γάλακτος και αλλάζουν χίλια γευστικά πρόσωπα ανάλογα με τα έξτρα υλικά (κακάο, εσπεριδοειδή, μέλι, λογιών λογιών φρούτα) που προσθέτει κανείς. Γίνονται εύκολα και συνήθως δεν χρειάζεται καν να τις βγάλουμε από το σκεύος όπου τις αφήσαμε να πήξουν (μπολ, ποτήρι, βαθύ πιάτο κ.λπ).

Πώς ξεφορμάρουμε εύκολα την κρέμα

Ωστόσο κάποιες φορές που οι περιστάσεις απαιτούν ένα πιο ιδιαίτερο σερβίρισμα της κρέμας ίσως μας προβληματίζει το ξεφορμάρισμά τους. Πώς θα πετύχουμε να βγάλουμε το επιδόρπιο από το σκεύος χωρίας αυτό να χάσει το περιγραμμά του και να μη μας διαλυθεί; Το κόλπο είναι απλούστατο και πετυχαίνει: απλώς βουτήξτε τα μπολ ή πιάτα σε παγωμένο νερό πριν ρίξετε το μείγμα μέσα. Όταν έρθει η ώρα του ξεφορμαρίσματος, το γλυκό θα βγει εύκολα και θα είναι άθικτο. Τώρα που μάθατε το μυστικό φτιάξτε και μια πανεύκολη λεμονάτη κρέμα από το Αρχείο του Έθνους και σερβίρετέ τη είτε μέσα στο ποτήρι είτε εκτός.

Συνταγή για την πιο εύκολη κρέμα λεμονιού

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 2/3 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Δεν υπάρχει πιο εύκολη συνταγή. Αυτό το ελαφρύ και μυρωδάτο επιδόρπιο χρειάζεται ελάχιστο χρόνο για να φτιαχτεί και μόλις τέσσερα υλικά: δυο λεμόνια, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη κι εκχύλισμα βανίλιας. Σε ένα δεκάλεπτο-τέταρτο θα την έχετε έχετε μοιράσει σε βαζάκια, ποτηράκια ή μπολ και θα την έχετε βάλει στο ψυγείο. Με το που η κρέμα θα κρυώσει και θα σταθεροποιηθεί (σε περίπου δύο με τρεις ώρες), την σερβίρετε, διακοσμώντας την με φρέσκα σμέουρα ή μύρτιλλα – και τα μεν και τα δεν της πάνε πολύ– και λίγο ξύσμα λεμονιού ή μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου. Για να την ετοιμάσετε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Βάλτε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε τες να πάρουν μια βράση, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
  2. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέστε τον χυμό, το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια. Μειώστε λίγο την θερμοκρασία και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά η κρέμα.
  3. Μοιράστε την κρέμα σε βαζάκια, ποτήρια ή μπολ και αφήστε την στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να κρυώσει.
κρέμαλεμόνιαtips