Καρότα - Έτσι αυξάνεται το διατροφικό τους όφελος για τον οργανισμό
NewsroomΕίναι γνωστό ότι τα καρότα περιέχουν το πολύτιμο στοιχείο β-καροτένιο. Το αντιοξειδωτικό β-καροτένιο είναι αυτό που δίνει στα καρότα το πορτοκαλί τους χρώμα. Το β-καροτένιο απορροφάται από το έντερο και μετατρέπεται σε βιταμίνη Α κατά τη διαδικασία της πέψης. Ένα θέμα βέβαια με τα τόσο υγιεινά καρότα, είναι ότι μόνο το 3% της πολύτιμης ουσίας απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της πέψης, όταν αυτά καταναλώνονται ωμά.
Πώς βελτιώνεται η απορρόφηση του β-καροτένιου
Τρόποι για να βελτιωθεί το ποσοστό αυτό φτάνοντας έως και το αρκετά ικανοποιητικό 39% είναι
α. η πολτοποίησή τους
β. το μαγείρεμά τους και
γ. η προσθήκη μαγειρικού λαδιού, κατά προτίμηση βέβαια ελαιολάδου, που έχει και αυτό το δικό άριστο διαθρεπτικό προφίλ.
Άλλωστε τα καρότα μαζί με το κρεμμύδι και το σέλινο αποτελούν την αγία τριάδα των λαχανικών για παραδοσιακές σούπες και ζωμούς, οπότε στην ελληνική κουζίνα δεν σπανίζει ο συνδυασμός του μαγειρεμένου καρότου με λάδι.
Τα διατροφικά στοιχεία 100 γρ. καρότων
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο για τα οφέλη του καρότου στον οργανισμό πατώντας εδώ
- Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
- Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
- Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών