Food & Drink
|
15.11.2023 08:19
Τι κάνεις με τον τυποποιημένο ντοματοπολτό που περίσσεψε; Τον φυλάς μέχρι να τον πετάξεις;
NewsroomΠολλές από τις συνταγές που απαιτούν τυποποιημένο ντοματοχυμό, πάστα ντομάτας ή ψιλοκομμένα, αποφλοιωμένα ντοματάκια (όπως σάλτσες ζυμαρικών, πίτσας ή κοκκινιστών) δεν χρειάζονται ολόκληρη την κονσέρβα ή τη χάρτινη συσκευασία, αλλά ένα μέρος τους. Το να βάλουμε το υπόλοιπο στο ψυγείο, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουμε την επόμενη φόρα, μάλλον δεν είναι η καλύτερη κίνηση. Η εμπειρία έχει δείξει ότι η επόμενη φορά συχνά αργεί τόσο, ώστε ο ντοματοχυμός ή τα ψιλοκομμένα ντοματάκια ξεραίνονται, μαυρίζουν και καταλήγουν στα σκουπίδια. Food waste τσάμπα και βερεσέ, δηλαδή.
Η λύση είναι ...παγοθήκες και κατάψυξη
Αντί να βάλετε το υπόλειμμα στο ψυγείο, λοιπόν, καλύτερα είναι να το καταψύξετε άμεσα ως εξής:
- Χρησιμοποιήστε μια από τις παγοθήκες σας για να μοιράσετε τον υπόλοιπο ντοματοπολτό, την πάστα ντομάτας ή τα ψιλοκομμένα ντοματάκια στις θήκες.
- Βάλτε την παγοθήκη στην κατάψυξη και όταν σταθεροποιηθούν, μεταφέρετε τα κυβάκια σε σακούλα τροφίμων και τα φυλάτε εκεί.
- Χρησιμοποιήστε όσους από τους κατεψυγμένους κύβους χρειάζεστε απευθείας στα μαγειρευτά και τις σάλτσες.
Διαβάστε ακόμη
- Νοσοκομεία: Πότε αναμένονται οι πρώτοι διορισμοί διοικητών - Νέα παράταση πριν τις Ευρωεκλογές
- SOS από τους διευθυντές σχολείων: «Σώστε μας από τη γραφειοκρατία» - Τι ζητούν από τον Πιερρακάκη
- Οι ευρωπαϊκές κινήσεις Μητσοτάκη μετά τις κάλπες: Τι θα κρίνει τον επόμενο Επίτροπο και τα σενάρια για ισχυρό χαρτοφυλάκιο
- Ισθμός: Κατεδαφίζεται η γέφυρα μετά τη φωτιά στο βυτιοφόρο - Έρευνα για την ανατροπή του οχήματος