Food & Drink|30.11.2023 08:00

Συμβουλές και tips - Πώς να τρίψετε ημίσκληρα τυριά χωρίς να κολλήσουν στον τρίφτη

Newsroom

Το τρίψιμο του κασεριού, της φρέσκιας μοτσαρέλας, της φοντίνας, του Havarti και άλλων ημίσκληρων ή μαλακών τυριών μπορεί να αποδειχθεί μπελάς: να αφήσει έναν τρίφτη χάλια και ένα τυρί διαλυμένο.

Το κόλπο για να τρίψετε ευκολότερα ημίσκληρα τυριά

Κάντε την άχαρη εργασία πιο απλή δοκιμάζοντας το εξής: Πριν βάλετε το ημίσκληρο ή μαλακό τυρί σε τρίφτη για να αρχίσετε το τρίψιμο, τοποθετήστε το στην κατάψυξη, για 25-30 λεπτά. Το τυρί θα κρυώσει και θα σφίξει, έτσι θα το σύρετε εύκολα πάνω από τις κοφτερές τρύπες με αποτέλεσμα να βγαίνει καλύτερα το τρίμμα χωρίς να λιώνει και να κολλάει το μισό τυρί πάνω στον τρίφτη.

Το δε πλύσιμο του τρίφτη θα γίνει και αυτό ευκολότερο.

κασέριtipsτυρί