Συμβουλές και tips - Γλάσο πορτοκάλι για ψητό χοιρινό μπούτι ή ρολό
NewsroomΤο πορτοκάλι ταιριάζει έξοχα με το χοιρινό και ο συνδυασμός τους είναι συνηθισμένος και στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.
Λουκάνικα, παστά και σύγλινο παρασκευάζονται συχνά με προσθήκη πορτοκαλόφλουδας ειδικά στην περιοχή της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Το πορτοκάλι χαρίζει στο χοιρινό φούρνου μια ξεχωριστή, χειμωνιάτικη και γιορτινή γεύση.
Δεν χρειάζεται να ψήνει κανείς οπωσδήποτε ένα ολόκληρο μπούτι ή ρολό παντσέτα με την πέτσα για να δοκιμάσει να προσθέσει μια πινελιά πορτοκαλιού στο φαγητό. Ακόμη και οι χοιρινές μπριζόλες μεταμορφώνονται με λίγη πορτοκαλένια σάλτσα.
Για να γλασάρετε ολόκληρο μπούτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και μαρμελάδα πορτοκάλι, στην οποία έχετε προσθέσει χυμό πορτοκάλι, λίγο ξίδι βαλσαμικό ή μουστάρδα και έχετε ζεστάνει σε κατσαρολάκι. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε ενα αλκοολούχο όπως κονιάκ, ουίσκι ή ρούμι.
Μην αλείφετε το χοιρινό φούρνου απο την αρχή του ψησίματος γιατι θα ροδίσει αμέσως και δεν θα προλάβετε να το ψήσετε σωστά. Αλείψτε το κρέας με το γλάσο προς το τέλος του ψησίματος.
Tip. Αφού αλείψετε το χοιρινό με το γλάσο πορτοκαλιού, αφήστε το να σταθεί λίγη ώρα πριν το σερβίρετε. Μην βάλετε το γλάσο από την αρχή του ψησίματος γιατί θα σκουρύνει πολύ το χρώμα.
Δείτε συνταγή για γλάσο πορτοκαλιού για χοιρινό πατώντας εδώ.
- Ασκήσεις ισορροπίας στη... γειτονιά: Τι λέει η Αθήνα για την άφιξη Ράμα και το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν
- Όλα τα βλέμματα στραμμένα στις 13 Μαΐου! Ποια θέματα θα συζητηθούν στη συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη;
- Μύκονος: Βία, κλοπές και παράνομη εργασία συνθέτουν το παζλ της παραβατικότητας - Τι καταγγέλλουν φορείς
- Στα κάγκελα ιδιοκτήτες και μηχανικοί για το πιστοποιητικό αντιπυρικής προστασίας: «Θα φάμε ξύλο, ανεφάρμοστα τα μέτρα, όλοι θα είναι παράνομοι»