Food & Drink|07.03.2024 19:10

Στο άψε-σβήσε: Δυο πανεύκολες και γρήγορες σάλτσες για ψητά του σεφ Κ. Κωβαίου

Newsroom

Αν ετοιμάζεστε να το τσικνίσετε στο σπίτι, αλλά και για οποιαδήποτε μέρα ανάψετε την ψησταριά τώρα που μπαίνει η άνοιξη, οι δυο αυτές σάλτσες που έδωσε ο σεφ Κωνσταντίνος Κωβαίος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook θα αναβαθμίσουν τα ψητά σας. Γίνονται στο άψε-σβήσε και νοστιμίζουν μπριζολάκια, σουβλάκια, λουκάνικα, μπιφτέκια.

Συνταγή για σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά: 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, ξύσμα από ένα λεμόνι, λίγη πάπρικα καπνιστή, 1 κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένος, αλάτι, φρέσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (κατά προτίμηση)

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Συνταγή για σάλτσα μουστάρδας

Υλικά: 4 κ.σ. μαγιονέζα, 3 κ.σ. μουστάρδα Dijon, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 κ.γ. γούστερ σος, λίγο ροζ πιπέρι σπασμένο, αλάτι (κατά προτίμηση), πιπέρι λευκό (κατά προτίμηση)

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα σε ένα μπολ, έως να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Κωβαίος

Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι executive chef στα ξενοδοχεία London & Athens Coast της Γλυφάδας και ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis». Έχει στο ενεργητικό του ένα βιβλίο μαγειρικής, το «Cooking@Home», με comfort, καθημερινές συνταγές και tips. O Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι επίσης Consultant Chef στο βραβευμένο περιοδικό γαστρονομίας ΕΥ ΖΗΝ και συνιδρυτής του ιστότοπου Hospitality Ambassadeurs. Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στα κοινωνικά δίκτυα στο Facebook και στο Instagram.


 
ψησταριάμπάρμπεκιουσάλτσαΤσικνοπέμπτη