Food & Drink|18.03.2024 07:20

Σουπιομαγειρέματα της Σαρακοστής – Τέσσερις νηστίσιμες συνταγές για σουπιές στην κατσαρόλα

Newsroom

Πρωταγωνιστούν στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας αλλά δίνουν γευστικό παρών σε όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής. Ο λόγος για τις σουπιές που με τη νόστιμη, λευκή τους σάρκα -πιο τρυφερή από του καλαμαριού- δίνουν πεντανόστιμους ζεστούς μεζέδες, αλλά και κυρίως πιάτα ιδανικά για ουζάκι, τσιπουράκι ή κρασί. Οι σουπιές είναι θαυμάσιες ψητές με λαδολέμονο και μυρωδικά, αλλά και μαγειρεμένες στην κατσαρόλα, όπως στις συνταγές που ακολουθούν.

Συνταγή για σουπιές με ούζο και μελάνι

Σε μια κατσαρόλα σμίγουν η θαλασσινή γεύση και το γλυκανισάτο άρωμα του ούζου και γεννούν ένα έξοχο πιάτο από τη συλλογή του Έθνους. Δείτε πώς θα το φτιάξετε πατώντας εδώ.

Συνταγή για σουπιές στιφάδο με κοκκάρια

Η καλύτερη νηστίσιμη ιδέα για ένα ουζάκι, το τσίπουρο ή το κρασάκι σας είναι να συνδυάσετε σουπιές με γλυκά κρεμμυδάκια του στιφάδου. Δείτε πώς θα το κάνετε πατώντας εδώ.

Συνταγή για σουπιές με μάραθα και αρωματικά χόρτα

Φουλ στις μυρωδιές η συνταγή αυτή για σουπιές αυτές υμνούν την κουζίνα της άνοιξης. Δείτε πώς θα τις φτιάξετε πατώντας εδώ.

Συνταγή για σουπιές κοκκινιστές

Ντομάτα, κρεμμύδι και κρασί δίνουν μια πλούσια σάλτσα και μετατρέπουν τις σουπιές από μεζέ σα φαγάκι, αν σερβιριστούν με συνοδευμένες με ρύζι ή ζυμαρικά. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.


τραπέζι ΣαρακοστήςσουπιέςΣαρακοστή