Food & Drink|05.04.2024 07:30

Συμβουλές και tips - Πώς να καθαρίσετε τις φρέσκες αγκινάρες

Newsroom

Φρέσκες ή κατεψυγμένες, οι αγκινάρες γίνονται έξοχα μαγειρευτά -οι φρέσκες αποτελούν και τέλειο μεζέ. Αν τις προτιμήσετε, όσο διαρκεί η εποχή τους, έχετε στο νου σας τα εξής.

Υπολογίστε σωστά

Προμηθευτείτε περισσότερες αγκινάρες απ’ όσες προβλέπει η συνταγή σας, αν αναφέρεται σε καθαρισμένες ή καρδιές. Έχετε αρκετές απώλειες στο καθάρισμα.

Πώς να καθαρίσετε τις αγκινάρες

  1. Κόβετε το κοτσάνι ή το περιστρέφετε και το αφαιρείτε τραβώντας μαζί και κάποιες από τις σκληρές ίνες.
  2. Αφαιρείτε αρκετά από τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και κόβετε μια ροδέλα από τη βάση κάθε αγκινάρας τέτοιου πάχους ώστε να φανεί το λευκό εσωτερικό της.
  3. Κόβετε τη σκληρή κορυφή από κάθε σε βάθος 2-3 εκ. για να απομονώσετε την καρδιά.
  4. Με ένα κουτάλι αφαιρείτε τις εσωτερικές ίνες για να σχηματίσετε τις γνωστές μικρές «θήκες».

Επειδή οι αγκινάρες μαυρίζουν εύκολα…

Ετοιμάστε ένα μπολ με νερό και λεμόνι και ρίχνετε τις καθαρισμένες αγκινάρες μέσα εκεί, όσο καθαρίζετε τις υπόλοιπες ή εκτελείτε άλλα στάδια της συνταγής.

Καλύτερα με γάντια το καθάρισμα

Καθώς οι αγκινάρες μπορεί να ποτίσουν τα χέρια και νύχια με χρώμα που δεν φεύγει εύκολα, καλύτερα να φορέσετε προστατευτικά γάντια όσο τις διαχειρίζεστε.

Συνταγές με αγκινάρες

Βρείτε τις πιο λαχταριστές συνταγές με αγκινάρες του ethnos.gr πατώντας εδώ

tipsαγκινάρες