Food & Drink|18.04.2024 07:20

Μιλκσέικ-όνειρο σε 5 βήματα: Η βασική συνταγή και η vegan παραλλαγή

Newsroom

Λίγες συνταγές απαιτούν πράγματι μόνο δύο υλικά και δίνουν τόσο απολαυστική γεύση. Για ένα μιλκσέικ το μόνο που χρειάζεστε είναι το αγαπημένο παγωτό των παιδιών (μικρών-μεγάλων) και λίγο γάλα. Τώρα αν θέλει κανείς να προσθέσει έξτρα γεύσεις και υφές όπως σαντιγί, πολτοποιημένα φρούτα, σιρόπι σοκολάτας, φράουλας, καραμέλας, ή brownies και μπισκότα, αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από την όρεξή του.

Η βασική συνταγή για μιλκσέικ

Σε τούτη την απλούστατη διαδικασία ανάμειξης δύω υλικών, δεν έχουμε να κάνουμε στην πραγματικότητα με συνταγή, αλλά με τη βασική αναλογία που θα δώσει το πιο απολαυστικό αποτέλεσμα. Με τη σωστή ποσότητα από κάθε υλικό προκύπτει ένα μιλκσέικ με σωστή συνοχή -ούτε πολύ σφιχτό να μη ρουφιέται με το καλαμάκι ούτε πολύ νερουλό, να θυμίζει γάλα.

Αναλογία για μιλκσέικ Η ιδανική κατά πολλούς σχέση των δύο υλικών είναι 1/4 του φλιτζανιού γάλα για κάθε 1 φλιτζάνι παγωτό. Όσο αυξάνετε το παγωτό τόσο πιο παχύρρευστο θα γίνεται το μιλκσέικ -παραμένει θέμα προσωπικού γούστο αν θέλει κανείς να το πράξει. Σε κάθε περίπτωση πάντως το περισσότερο παγωτό που μπορεί να βάλει κανείς κρατώντας σταθερά στο 1/4 του φλιτζανιού το γάλα είναι το 1 1/2 φλιτζάνι. Για ένα ελφρύτερο σέικ με πιο αραιή σύσταση, θα χρειαστεί 1 φλιτζάνι παγωτό και 1/2 φλιτζάνι γάλα.

Το μπλέντερ απλουστεύει τα πράγματα, αλλά δεν είναι απαραίτητο

Ένα μπλέντερ ή ραβδομπλέντερ θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο. Αν ωστόσο δεν υπάρχουν στην κουζίνα, κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να ρίξετε τα υλικά σε μπολ και να τα ανακατέψετε με λαστιχένια σπάτουλα (ή σιλικόνης). Το παγωτό θα πρέπει βέβαια να έχει μείνει εκτός ψυγείου, πράγμα που ισχύει και για τη χρήση μπλέντερ.

Προτιμητέα υλικά για vegan μιλκσέικ

Το πλήρες γάλα και το καλό παγωτό είναι τα ιδανικά υλικά για ένα λαχταριστό μιλκσέικ, αλλά οι χορτοφάγοι μπορούν να πειραματιστούν και με vegan υποκατάστατα ή plant-based εναλλακτικές. Σε ό,τι αφορά τα φυτικά ροφήματα, για ένα αξιοπρεπές μιλκσέικ καλύτερη επιλογή θεωρείται το ρόφημα βρώμης καθώς έχει πυκνότερη σύσταση, ενώ από vegan παγωτά προτιμώνται εκείνα που φτιάχνονται με πρώτη ύλη πλούσια σε λιπαρά, όπως τα κάσιους, η γάλα καρύδας ή το αβοκάντο.

Μιλκσέικ σε 5 βήματα

1. Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη έως και 15 λεπτά νωρίτερα. Βάλτε τα ποτήρια σερβιρίσματος στην κατάψυξη να κρυώνουν.
2. Μετρήστε τα υλικά σας, ανάλογα με τα άτομα που θα σερβίρετε. Η βασική αναλογία είναι για 1 ποτήρι. Προσθέστε την αντίστοιχη ποσότητα για κάθε επιπλέον άτομο που θα σερβίρετε.
3. Ρίξτε το γάλα και το παγωτο στο μπλέντερ. Λειτουργείτε τη συσκευή μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
4. Σταματήστε τη συσκευή. Προσθέστε τυχόν επιπλέον υλικά: πολτό φρούτων, τριμμένο μπισκότα ή μπράουνις, σιρόπια παντός είδους.
5. Σερβίρετε το μιλκσέικ στα κρύα ποτήρια και γαρνίρετε αν θέλετε με λευκή ή σοκολατένια σαντιγί κ.λπ.

Δείτε ωραία συνταγή για μιλκσέικ φράουλας πατώντας εδώ.

παγωτόγάλα