Food & Drink|23.04.2019 08:15

Το πασχαλινό τραπέζι; Έτοιμο!

Newsroom

Δειπνοσοφιστήριον

Θα θέλατε να πάρετε έτοιμο και κριτσανιστό το αρνάκι του Πάσχα ή μήπως προτιμάτε να έρθει ένας έμπειρος ψήστης στο σπίτι, να βάλει τη σούβλα και να το ψήσει για την παρέα σας επιτόπου (εφόσον βέβαια έχετε δικό σας εξοπλισμό); Η επιλογή είναι δική σας. Το γνωστό catering θα σας προτείνει να το πλαισιώσετε με πολλά άλλα πιάτα, όπως παραδοσιακά κασιώτικα ντολμαδάκια, πίτες με χειροποίητο φύλλο, δροσερές σαλάτες – όπως η πράσινη με ρόκα, baby σπανάκι, λευκά μανιτάρια, κολούμπρα, κατσικίσιο τυρί και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Κλασικό συνοδευτικό του κρέατος οι μελωμένες γλυκοπατάτες με φασκόμηλο (Μάτσα 17, Κηφισιά, τηλ. 2106206155, 2106208854, info@dipnosofistirion.gr).

Menoo

Μπορείτε είτε να κάνετε κράτηση στο κηφισιώτικο εστιατόριο και catering είτε να παραγγείλετε τα απαραίτητα για το σπιτικό τραπέζι. Για το Μ. Σάββατο, το μενού προβλέπει μαγειρίτσα αυγολέμονο (ή vegan), πράσινη σαλάτα, κατσικάκι στον φούρνο με πατάτες λαδορίγανη και για το τέλος σουφλέ με Grand Marnier και φράουλες με σαντιγί∙ για την Κυριακή του Πάσχα, χωριάτικο λουκάνικο στη θράκα, πράσινη σαλάτα, ντολμαδάκια αυγολέμονο, τυρόπιτα με τέσσερα τυριά, κοκορέτσι και αρνί σούβλας με πατάτες φούρνου και ως επιδόρπιο γαλακτομπούρεκο και φρούτα εποχής. Η παραλαβή γίνεται από το κατάστημα και οι παραγγελίες θα πρέπει να γίνουν έως τη Μ. Τετάρτη (Λεωφ. Κηφισίας 310, τηλ. 2106252214, 2106208797, 6985113799).

Παπασπύρου

Όλα έτοιμα για το Μ. Σάββατο: η ρώσικη, η παντζαροσαλάτα, η μαγειρίτσα και μαζί τους τα αρνίσια μπουτάκια στον φούρνο με πατάτες, τα γαρδουμπάκια, ακόμη και τα βαμμένα αυγά. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλετε τυρόπιτα ή σπανακόπιτα, αλλά και τσουρέκια, σοκολατένια αυγά ή σοκολατένιες φιγούρες για τα βαφτιστήρια. Μπορούν να παραδοθούν στο σπίτι (Νέας Ζίχνης 15 & Αγίας Τριάδας, Αχαρνές, τηλ. 2102409235, info@papaspirou.gr).

Aria Fine Catering

Κατσικάκι στη λαδόκολλα με φρέσκο θυμάρι και πατατούλες φούρνου και γαρδουμπάκια με σάλτσα αρωματισμένη με άνηθο; Ακούγονται καλή ιδέα. Πόσω μάλλον όταν συνοδεύονται από ρώσικη σαλάτα με ζυμαρικά, λαχανικά, ξινόμηλο και σέλινο, παραδοσιακή πίτα με μυρώνια, καυκαλήθρες και πικάντικο μανούρι και αυγά με μουστάρδα και οξύμελο. Κρεσέντο, εκτός βέβαια από το μελωμένο κατσικάκι, κάνει και η παραδοσιακή σούβλα της Aria με τα συκωτάκια – ένα εναλλακτικό κοκορέτσι. Το τραπέζι θα κοσμήσει παραδοσιακά το ψωμί της Λαμπρής με το κλασικό κόκκινο αυγό, ενώ ένα πλούσιο εκμέκ με πολίτικο παντεσπάνι θα αναλάβει να μας γλυκάνει. Τα εδέσματα φτάνουν σε όμορφα κουτιά (celebration boxes) στο σπίτι, ενώ υπάρχει και η επιλογή να μας φέρουν πιάτα και πιρούνια μίας χρήσης, ανακυκλώσιμα, για όσους δεν θέλουν να ασχοληθούν με το πλύσιμο (Λεωφ. Κορωπίου Μαρκόπουλου 1, Κορωπί, τηλ. 2109656388, www.aria.gr).

Ταβέρνες σε ετοιμότητα

Είναι κάποια ψητοπωλεία και ταβέρνες που αναλαμβάνουν μετά χαράς να σας προμηθεύσουν με τα παραδοσιακά κρεατικά της ημέρας, κι όχι μόνο, αρκεί να τα παραγγείλετε κάποιες μέρες πριν και να περάσετε να τα πάρετε. Αρνί στη σούβλα και κοκορέτσι θα βρείτε σε κάποιες ταβέρνες της Βάρης, όπως τα «Βλάχικα» (Λεωφ. Βάρης & Πρεβέζης, 2108956141) και η «Βοσκοπούλα» (Λεωφ. Βάρης 41, τηλ. 2108957875), αλλά και στο ψητοπωλείο Ρούσση (3ο χλμ. Αθηνών-Καπανδριτίου, τηλ. 2295054317-18). Σε επιφυλακή και τα Καλύβια: στον Κόλλια (Πλ. Ευαγγελιστρίας, Καλύβια Θορικού, τηλ. 2299048242) και στον Μουρούζη (Β΄ Γεωργάκη 2, Καλύβια Θορικού, τηλ. 2299048371), μπορούμε επίσης να παραγγείλουμε παραδοσιακά εδέσματα και συνοδευτικά.

Κείμενο: Μελίνα Σιδηροπούλου

Πηγή: eatme Απριλίου. Το eatme κυκλοφορεί κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα με το Έθνος της Κυριακής


Πάσχα