Food & Drink|04.04.2019 15:24

Φτιάχνουμε γαρδουμπάκια λαδορίγανη

Newsroom

Μπαίνουν στο φούρνο, ροδοκοκκινίζουν και με το που εμφανίζονται στο πασχαλινό τραπέζι, γίνονται ανάρπαστα. 

Γαρδουμπάκια λαδορίγανη

Χρόνος: 1 ώρα

Δύσκολη

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα)

1 ολόκληρη αρνίσια ή κατσικίσια συκωταριά

1 αρνίσια ή κατσικίσια εντεριά

150 ml ελαιόλαδο

χυμό 2-3 λεμονιών

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

ρίγανη

αλάτι

μαύρο πιπέρι

λίγη γλυκιά πάπρικα

λίγη καυτερή πάπρικα

2-3 κ.σ. πρόβειο βούτυρο γάλακτος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πλένουνε τις συκωταριές και την εντεριά πολύ καλά. Κόβουμε τις συκωταριές σε κυβάκια μαζί με την καρδιά, τα γλυκάδια και το πνευμόνι και τα μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και καυτερή, σκόρδο, χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο. Παίρνουμε καλαμάκια για σουβλάκια και βάζουμε με τη σειρά συκώτι, καρδιά, πνευμόνι, γλυκάδι. Μετά τα τυλίγουμε σφιχτά με το έντερο, δημιουργώντας μικρά ρολάκια μέχρι να καλυφθούν εντελώς τα εντόσθια. Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε ταψί, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βούτυρο γάλακτος, χυμό από 2 λεμόνια και ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C για 45-60 λεπτά, γυρίζοντας τα γαρδουμπάκια έως ότου ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.

Αφαιρούμε τα καλαμάκια από τα σουβλάκια, πριν από το τέλος του ψησίματος, για να μην καούν.

Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος, Βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάππα/ Food stylist: Tina Webb, Bοηθός food stylist: Ματίνα Πετρουτσά

Πηγή: eatme Απριλίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

Πάσχασυνταγές