Επιστήμονες ανακάλυψαν τη συνταγή για την τέλεια πίτσα
NewsroomΤη συνταγή για την τέλεια πίτσα υποστηρίζουν ότι έχουν επιστήμονες. Η έρευνά τους βασίζεται σε θερμοδυναμικές εξισώσεις και προσαρμόζεται ανάλογα με τον φούρνο του καθενός
Δεν είναι ανάγκη να ταξιδέψει κάποιος μέχρι τη Ρώμη για να γευτεί ένα κομμάτι τέλειας πίτσας. Τώρα, μπορεί και στο φούρνο του να φτιάξει την πιο εύγεστη πίτσα.
Δύο φυσικοί και ένας ανθρωπολόγος παρουσίασαν μια νέα μελέτη με τίτλο «Η Φυσική για το ψήσιμο μιας καλής πίτσας», στην οποία παρέχουν επιστημονικές συμβουλές για μια καλή «Μαργκαρίτα» με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό.
Σε έναν ξυλόφουρνο από τούβλα -που ψήνει καλύτερα την πίτσα από όλες τις πλευρές- η σωστή πίτσα γίνεται μέσα σε ακριβώς δύο λεπτά, εφόσον η θερμοκρασία βρίσκεται στους 330 βαθμούς Κελσίου.
Όταν χρειάζονται και άλλα πρόσθετα υλικά πάνω στην πίτσα, χρειάζεται άλλο μισό λεπτό. Στον συνηθισμένο μεταλλικό ηλεκτρικό φούρνο που έχει κάθε κουζίνα σπιτιού, η τέλεια πίτσα απαιτεί 170 δευτερόλεπτα σε χαμηλότερη θερμοκρασία 230 βαθμών Κελσίου. Όσα περισσότερα λαχανικά που περιέχουν νερό, προσθέτει κανείς από πάνω τόσο περισσότερο χρόνο πρέπει να μείνει η πίτσα στο φούρνο.
Γι' αυτό όσοι θέλουν, μπορούν να την ετοιμάσουν, προσαρμόζοντας, βέβαια, τη συνταγή στις... εξισώσεις.
- Απεργία Πρωτομαγιάς: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ - Στάση εργασίας τελικά στο Μετρό
- Για πρώτη φορά η AstraZeneca παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες
- Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση Μαρτίου – Δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ
- Viral κρεοπωλείο στη Θεσσαλονίκη δίνει τη λύση κατά της ακρίβειας - «Αλμυρό το αρνί, αγοράστε σουβλάκια»