Το τέλειο χειμωνιάτικο πιάτο - Χοιρινό πρασοσέλινο με καρότα και αυγολέμονο της Στέλλας Σπανού
Newsroom«Ένα πεντανόστιμο φαγητό με πολλά αρώματα του χειμώνα, με το αυγολέμονο στα καλύτερά του, ίσως το καλύτερο πιάτο της εποχής» λέει η Βορειοελλαδίτισσα σεφ Στέλλα Σπανού, για το Χοιρινό Πρασοσέλινο σε βερσιόν που ανέβασε πρόσφατα, στο κανάλι της στο you tube. Μικρές διαφορές όπως η προσθήκη καρότων και πορτοκαλιού, αλλά και το γεγονός ότι χτυπάει ξεχωριστά το ασπράδι πριν ρίξει τους κρόκους στο αυγολέμονό της, βάζουν στο δημοφιλέστατο μαγειρευτό της χειμωνιάτικης παραδοσιακής μας κουζίνας την έξτρα πινελιά της καλής μαγείρισσας. Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο ή αναζητήστε γραπτώς τη συνταγή πατώντας εδώ
Δυο λόγια για τη σεφ
Γεννημένη στη Χαλκιδική και μεγαλωμένη στη πόλη της Θεσσαλονίκης, η Στέλλα Σπανού είναι executive chef, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, σύμβουλος εστιατορίων, υπεύθυνη σχεδιασμού μενού, καθηγήτρια μαγειρικής και βραβευμένη φωτογράφος. Γαλουχημένη με τις τοπικές και παραδοσιακές μεθόδους μαγειρικής ανακάλυψε το γαστρονομικό της πάθος στην παιδική της ηλικία μαγείροντας με την αγαπημένη της γιαγιά. Η μαγειρική της χαρακτηρίζεται από εποχικά υλικά υψηλής ποιότητας και ελάχιστα μπαχαρικά. Η Στέλλα Σπανού είναι μέλος της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και μπορείτε να δείτε περισσότερα για την ίδια και τη δουλειά της στη σελίδα της chefstellaspanou.wordpress.com ή στα κανάλια της στο YouTube και στο TikTok
- Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
- Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
- Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
- Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση