«Στα Καλά Καθούμενα» - Το απόλυτο place to be για Αθηναίους meat lovers
NewsroomΤο premium steak house του Στέφανου Σαράτση μετά την 28χρονη πορεία του στη Θεσσαλονίκη διανύει το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του στην πρωτεύουσα. Το αθηναϊκό «Στα Καλά Καθούμενα» φιλοξενείται σε κτήριο 1.600 τ.μ. της Ιεράς Οδού. Όπως και το θεσσαλονικιό αδερφάκι του, έτσι και ο αθηναϊκός χώρος είναι γνήσιο steak house, που προσφέρει μεγάλη γκάμα κρέατος και premium κοπών. Ψυχή των εστιατορίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα είναι ο Στέφανος Σαράτσης, ο head of company που τα οραματίστηκε και τα υλοποίησε έχοντας δίπλα του όλα τα χρόνια σταθερούς συνεργάτες και συνάμα φίλους.
Από Bistecca Alla Fiorentina μέχρι Picanha Wagyu και Tomahawk
«Στα Καλά Καθούμενα» η γαστρονομική εμπειρία απογειώνεται με εκλεκτές κοπές κρέατος υψηλής ποιότητας. Εδώ σύμφωνα με το δελτίο Τύπου βρίσκει κανεί από limited edition Wagyu A5 Ιαπωνίας μέχρι Wagyu Rib Eye Αυστραλίας, Bistecca Alla Fiorentina, Celanique (τρυφερή καρδιά από ένα εξαιρετικό φιλέτο) Black Angus Αμερικής, Picanha Wagyu και Bavette (Flank Steak) Black Angus Αμερικής, κάθε επιλογή προσφέρει ανεπανάληπτες γευστικές στιγμές. Την παράσταση κλέβει η βασίλισσα των κοπών, Tomahawk. Εξίσου εκλεκτά τα συνοδευτικά, όπως ο βελούδινος πουρές με βούτυρο μαύρης τρούφας, τα τραγανά σπαράγγια σοτέ με σκορδοβούτυρο και flakes παρμεζάνας και το καλαμπόκι «αγκαλιασμένο» με βούτυρο παρμεζάνας.
Τα ορεκτικά και οι σαλάτες
Το μενού περιλαμβάνει ακόμη μοναδικά ορεκτικά και πρώτα πιάτα. Η «πίτα της Ανδρονίκης» – τριμμένη τηγανητή πατάτα, φέτα Ηπείρου και αυγά ελευθέρας βοσκής Νεοχωρούδας – κλέβει τις εντυπώσεις. Το beef tartare από φιλέτο Black Angus Αμερικής και το Tataki, η ιαπωνική εκδοχή του carpaccio από φιλέτο Wagyu Ιαπωνίας με onion rings, αποτελούν highlights του μενού. Εξίσου εντυπωσιακές είναι οι γευστικές σαλάτες, όπως το «Παντζάρι τριλογία», μια πανδαισία χρωμάτων από κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί παντζάρι με κρέμα κατσικίσιου τυριού Ηπείρου, και η Burrata με ντοματίνια, τραγανή baby ρόκα, καραμελωμένα φουντούκια, φρέσκια μοτσαρέλα και χειροποίητο πέστο βασιλικού.
Concept που ξεπερνά τα όρια της κλασικής εστίασης
Οι σπάνιες κοπές και τα premium κρέατα παγκοσμίου φήμης παρουσιάζονται μπροστά στο τραπέζι από εξειδικευμένο προσωπικό. Το σωστό service σε συνδυασμό με την άριστη γνώση του μενού και τη θερμή φιλοξενία δημιουργούν μοναδική εμπειρία για κάθε επισκέπτη, που ολοκληρώνεται με μια προσεγμένη κάβα κρασιών, με κορυφαίες ετικέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και signature cocktails που συνδυάζονται με τις μοναδικές γεύσεις του μενού. To «Στα Καλά Καθούμενα» δεν είναι μόνο εστιατόριο με premium κρεατοφαγική ταυτότητα. Περιλαμβάνει επίσης ένα in-house boutique ξενοδοχείο με 9 πολυτελείς σουίτες, χώρο private dining για exclusive εμπειρίες και food trucks ακριβώς δίπλα από το εστιατόριο
Info: Στα Καλά Καθούμενα Athens: Ιερά Οδός 25-29, Αθήνα - Τηλ. Κρατήσεων: 210 3450020
- Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
- Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
- Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
- Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση