Food & Drink|29.05.2019 18:40

Saristi: Ένα luxury tea brand που κλείνει τα τέσσερα στοιχεία της φύσης στο φλιτζάνι

Newsroom

Το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο στο 299 της λεωφόρου Κηφισίας άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους καλεσμένους της ελληνικής εταιρείας Saristi. Μια λεοπάρδαλη, ένα παγώνι, ένα αρκουδάκι πάντα, δύο ερωτευμένα φλαμίνγκο, ένας επιτοίχιος ανθισμένος κήπος κι ένα εντυπωσιακό installation με ορχιδέες πρωταγωνίστησαν σε μια διαδραστική εκδήλωση παρουσίασης της πρώτης συλλογής τσαγιών της Saristi, με τον τίτλο «Cuore e Mente» (καρδιά και πνεύμα).

Καθένα από τα blends, που αντλούν έμπνευση από τα στοιχεία της φύσης, είχε τη δική του αίθουσα. Το πρώτο δωμάτιο ήταν κατακόκκινο, γεμάτο ένταση, με τη λεοπάρδαλη που στολίζει το κουτί του Vitality Blend (δεντρολίβανο, βασιλικός, ιβίσκος, δίκταμο, κανέλα) να ίπταται. Ένα flower installation, σχεδιασμένο από τη Βαλεντίνη Κρασσά, έκλεβε τα βλέμματα σ’ ένα εντυπωσιακό κίτρινο δωμάτιο αφιερωμένο στο δικό μου αγαπημένο, το αρωματικό Digest Blend (χαμομήλι, μαραθόσπορος, κύμινο, αλθαία και μοσχοκάρυδο).

Η Αρίστη Σάρρα/Studio Panoulis

Έπειτα μάς περίμεναν ένα κατάφυτο δάσος από μπαμπού, ο ήχος τρεχούμενου νερού κι ένα πάντα από νέον στον τοίχο, που καλωσόριζε τους επισκέπτες και τους προέτρεπε να ξαπλώσουν στα αναπαυτικά πουφ για να δοκιμάσουν το Relax Blend (μελισσόχορτο, τίλιο, λεβάντα, λουίζα και κρόκος). Η μεγάλη έκπληξη ήταν ένα υπερμεγέθες παγώνι που είχε τη λύση για κάθε hangover, με ένα μείγμα από κουφάγκαθο, ταραξάκο, κόλιανδρο, μέντα και πιπερόριζα, το οποίο διαθέτει εξαιρετικές αναζωογονητικές ιδιότητες, καταπραΰνει και αποτοξινώνει σε φυσικό επίπεδο τον οργανισμό, μετά από ένα γερό ξενύχτι. Το πέμπτο και τελευταίο δωμάτιο, το δωμάτιο του Love Blend, αφιερωμένο στην αγάπη, ήταν ένας λουλουδένιος καμβάς· μεθυστικές νότες από νταμιάνα, φύλλα μάτε, κακάο, βανίλια και μπούκοβο είχαν πλημμυρίσει την ατμόσφαιρα.

Το ταξίδι του brand Saristi ξεκίνησε το 2018 στην Αθήνα. Η Αρίστη Σάρρα προσέγγισε τον κόσμο των βοτάνων ακολουθώντας τη θεωρία του Ιπποκράτη. Βασικός άξονας είναι η φύση και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να ανατροφοδοτήσει τον νου, το σώμα και το πνεύμα του ανθρώπου. Με αυτό το μήνυμα έφτασε εξάλλου και στο κατάστημα Harrods, αλλά και στο Carelab των πολυκαταστημάτων Attica και στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Οι καλαίσθητες συσκευασίες μάς προδιαθέτουν για κάτι πολύτιμο, ενώ τα βότανα φυλάσσονται μέσα σε μουσελίνα και σφραγίζονται ένα-ένα σε φακελάκια για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους. Ήδη, μέσα σε έναν χρόνο από την κυκλοφορία τους, τα προϊόντα Saristi έχουν βραβευτεί σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς τόσο για τη γεύση και την ποιότητά τους (Olymp Awards, Great Taste Awards) όσο και για τη συσκευασία τους. Κι είναι μόλις η αρχή.

Από τη Μελίνα Σιδηροπούλου

Πηγή: eatme Μαΐου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής