Mπισκότα από αλεύρι αμυγδάλου με μέλι και ταχίνι - Νόστιμα και πολύ απλά
NewsroomΔυσανεξία στη γλουτένη ή περιορισμός των αμυλούχων υδατανθράκων; Για όποιον λόγο και αν αποφεύγετε το κλασικό αλεύρι αυτή η πάναπλη συνταγή για μπισκότα με βάση το αλεύρι αμυγδάλου θα γίνει αγαπημένη σας.
Συνταγή για μπισκότα από αλεύρι αμυγδάλου με μέλι και ταχίνι
Υλικά: 1/2 φλιτζάνι σουσάμι, 1+1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, λίγο αλάτι, 1/3 του φλιτζανιού μέλι, 1/3 του φλιτζανιού ταχίνι, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση: Ρίχνετε το σουσάμι σε ρηχό πιάτο. Σε μικρό μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι αμυγδάλου με τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Σε μεγαλύτερο μπολ, ανακατεύετε το ταχίνι, το μέλι και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε τα στερεά υλικά στο μείγμα με τα υδαρή και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Παίρνετε κουταλιές από τη ζύμη, τις πλάθετε σε μπαλάκια, τα κυλάτε στο σουσάμι και τα πιέζετε ελαφρά για να πλατύνουν λίγο. Τοποθετείτε τα μπισκότα σε ένα ή δύο ταψιά που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους. Ψήνετε για 8'-10', σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν για λίγα λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως πριν τα καταναλώσετε.
- Οι αγρότες ζητούν λύσεις και όχι «ασάφειες»: Πότε οι αποφάσεις - Το στοίχημα των «χριστουγεννιάτικων μπλόκων»
- Βίντεο με τη στιγμή της σύλληψης του γιου του Κατρίνη μετά από καταδίωξη - «Κάτσε κάτω»
- Φένια Αποστόλου στο ethnos.gr: «Αγωνίστηκα, αντιστάθηκα και σήμερα ζω την κάθε μου μέρα σαν γιορτή»
- Στείλτε τον Φραπέ στο Eurogroup:«Δεν θέλω ου!» (Ep12)