Σαν κρεμώδες κοκτέιλ - Πλούσιο παγωτό με γάλα καρύδας, ρούμι και λάιμ
NewsroomΟι καυτές μέρες θέλουν δροσιστικές λιχουδιές. Όπως αυτό το παγωτό καρύδα-ρούμι με μοσχολέμονο που θα σε ταξιδέψει σε καλοκαιρινά, παραθαλάσσια μπαράκια. Συνδυάζει την κρεμώδη υφή του γάλακτος καρύδας με το φρέσκο άρωμα του λάιμ και τη σπιρτάδα που χαρίζει το ρούμι. Το παγωτό αυτό δεν περιέχει αυγά.
Tip για παγωτό σε ξυλάκια
Το παρακάτω παγωτό μπορείτε να το φτιάξετε είτε σε δοχείο, όπως υποδεικνύει η συνταγή, είτε σε φόρμα για ατομικά ξυλάκια. Στη δεύτερη περίπτωση, ακολουθείτε κανονικά τη συνταγή μέχρι το σημείο που χτυπάτε το μείγμα για δεύτερη φορά και τότε το μεταφέρετε στις φόρμες για ξυλάκια αντι για το μεταλλικό δοχείο. Για να σταθούν σωστά τα ξυλάκια στο κέντρο και να μην πέφτουν πλάγια, μην τα τοποθετήσετε από την αρχή στο μείγμα. Βάλτε τις φόρμες πρώτα στην κατάψυξη για 30-40 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς το παγωτό και μετά προσθέστε τα ξυλάκια και αφήστε να παγώσει. Έτσι θα παραμείνουν στη θέση τους.
Tip για το γάλα καρύδας
Το παγωτό αυτό θέλει γάλα καρύδας σε κουτί/κονσέρβα με όλα του τα λιπαρά και όχι ρόφημα καρύδας (τύπου vegan εναλλακτικές του γάλακτος για τον καφέ).
Συνταγή για πλούσιο παγωτό με γάλα καρύδας και λάιμ χωρίς αυγά
Υλικά: 200 ml πλήρης κρέμα γάλακτος, 400 ml γάλα καρύδας, 150 γρ. ζάχαρη, 75 ml χυμό λάιμ, ξύσμα από 2 μοσχολέμονα (λάιμ), 2 κουταλιές της σούπας λευκό ρούμι
Εκτέλεση: Σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας και 100 γρ. ζάχαρη. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στην κατάψυξη. Βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα των μοσχολέμονων (λάιμ) σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σιγοβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε κι αυτό στην κατάψυξη.
Όταν έχουν μισοπαγώσει τα δύο μείγματα, τα ρίχνετε στο μπολ του μίξερ και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το ρούμι και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για παγωτό. Καταψύχετε για 2 ώρες ή μέχρι να μισοπαγώσει. Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ για 30’ ακόμη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κατάψυξης και χτυπήματος με το μίξερ άλλη μια φορά. Τέλος αφήνετε το παγωτό να παγώσει για ακόμη 3 ώρες ή όσο χρειάζεται ο καταψύκτης σας μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως.
- Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της
- Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους
- Πανικός στη αεροσκάφος: Φωτιά σε διάδρομο απογείωσης γέμισε με καπνούς Airbus A320 με 180 επιβαίνοντες
- Mega deal στα σκαριά στον τομέα της ψυχαγωγίας: Η Netflix κοντά στην αγορά της Warner Bros!