Συμβουλές και tips - Πώς να κόψετε τη γαλοπούλα σε μερίδες
NewsroomΟ όγκος της συχνά προβληματίζει, όχι μόνο ως προς το ψήσιμο αλλά και για το κόψιμό της. Ο σωστός τεμαχισμός της γαλοπούλας είναι το τελευταίο στάδιο πριν φτάσει στα πιάτα του γιορτινού τραπεζιού. Με λίγη οργάνωση, ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι και στοχευμένες κινήσεις, μπορείς να την κόψεις εύκολα και σωστά, χωρίς να διαλύσεις το κρέας. Παρακάτω θα βρεις τα βασικά βήματα για να τεμαχίσεις τη γαλοπούλα με ασφάλεια και να τη σερβίρεις σε όμορφες, ισορροπημένες μερίδες.
1) Τοποθέτησε τη γαλοπούλα σε μια πιατέλα, με το στήθος προς τα επάνω και τα μπούτια της στα δεξιά σου. Κράτησε με το χέρι σου την άκρη του μπουτιού και τράβηξέ το προς το μέρος σου, ώστε να τεντωθεί το δέρμα. Με κοφτερό μαχαίρι κόψε το δέρμα που ενώνει το μπούτι με το σώμα της γαλοπούλας. Στη συνέχεια κόψε και το κρέας ακριβώς στην ένωση, ώστε να χωριστεί τελείως το μπούτι. Προσοχή: δεν κόβεις το κόκαλο. Με τη βοήθεια του μαχαιριού απλώς αποσπάς το μπούτι από το σώμα.
2) Κάρφωσε ένα μεγάλο πιρούνι στη φτερούγα της γαλοπούλας, για να την κρατήσεις ακίνητη. Κάνε μια μεγάλη οριζόντια τομή, ξεκινώντας πάνω από τη φτερούγα και προχωρώντας προς το κέντρο, μέχρι να συναντήσεις κόκαλο. Έπειτα μπορείς να κόψεις τη φτερούγα με τον ίδιο τρόπο που έκοψες και το μπούτι.
3) Στη συνέχεια ξεκίνα να κόβεις το στήθος της γαλοπούλας σε φέτες. Άρχισε από πάνω και, με μια ίσια κοψιά, φτάσε μέχρι την οριζόντια τομή που έκανες προηγουμένως. Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να κόψεις όλο το στήθος. Έπειτα γύρισε τη γαλοπούλα και επανάλαβε όλα τα βήματα από την άλλη πλευρά.
- Οι αγρότες ανακοίνωσαν κλιμάκωση και λένε «όχι» σε διάλογο με τον Μητσοτάκη - Τι αποφάσισαν για τα Χριστούγεννα
- Δίκη Βαλυράκη: Κατάθεση «φωτιά» αυτόπτη μάρτυρα - «Ο πρώτος τον χτυπούσε, ο δεύτερος σαν να τον αποτελείωνε»
- Χάος στην αλβανική Βουλή: Βουλευτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, άναψαν φωτοβολίδες και πέταξαν νερά
- Γιώργος Μαζωνάκης: Ποιος είναι ο 21χρονος Στέφανος Παπαδόπουλος που κατέθεσε μήνυση κατά του τραγουδιστή